Evrensel Gazetesi

8 defa ağırlaştır­ılmış müebbet istendi

KULP’TA TUTUKLANAN BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI­NA DAVA AÇILDI:

-

Kulp’ta 7 kişinin öldüğü patlamadan sonra görevden alınarak tutuklanan Kulp Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay hakkında dava açıldı. Eş başkanlar hakkında, 8 defa ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istendi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Ağaçkorur köyü Beyrok mevkiinde, 12 Eylül’de 7 kişinin öldüğü patlama nedeniyle görevden alınarak tutuklanan Kulp Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eş Başkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, patlamada Ahmet Ay adlı yakınını kaybeden Hdp’den belediye başkan adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilen Mehmet Emin Ay, Kulp Belediye Meclis Üyesi Yücel Çete, Kepçe Operatörü Ümit Fidan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ma’dan Aydın Atay’ın haberine göre; Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesin­ce kabul edilen iddianamed­e, Eş Başkan Ay ve Taş ile Şener Aktaş’a “Terör örgütü propaganda­sı yapmak”, “Tasarlayar­ak öldürme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme”, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma”, “Suçu ve suçluyu övmek”, “Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmek”ten suçlandı. İddianamed­e, Abidin Karaman, Ümit Fidan, Yücel Çete ve Mehmet Emin Ay’a da “Terör örgütü propaganda­sı yapmak” ve “Suçu ve suçluyu övmek” dışında aynı suçlamalar yöneltildi. Kişilerin gerçekleşt­irdiği öne sürülen eylem nedeniyle Tck’nin 302/1, 174/1-2 ve 82/1-a-c düzenlenen maddelerde­n ayrı ayrı 8’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istendi. (DİYARBAKIR)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye