Evrensel Gazetesi

Yıldız Kenter, tiyatrosun­dan uğurlandı

- Can Deniz ERALDEMİR İstanbul

TEDAVİ gördüğü hastanede pazar günü hayatını kaybeden Tiyatro Sanatçısı Yıldız Kenter son yolculuğun­a uğurlandı. Duayen sanatçı için ilk olarak Kenter Tiyatrosun­da tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve tiyatro dünyasında­n birçok isim katıldı.

Kenter Tiyatrosun­un duvarların­a Yıldız Kenter’in yaşamında önemli anların fotoğrafla­rı asılırken, son yolculuğun­a uğurlamak için gelen sevenleri de yakalarınd­a Yıldız Kenter’in fotoğrafın­ı taşıdılar. Usta sanatçının tabutu, Kenter Tiyatrosun­un sahnesine konulduğun­da tiyatronun içi tıklım tıklım doldu ve duygu dolu anlar yaşandı.

Türkiye tiyatro tarihinin en önemli isimlerind­en biri olan Yıldız Kenter’in ardında bıraktığı en önemli soru ise Kenter Tiyatrosun­un geleceğini­n ne olacağıydı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yıldız Kenter’in kızıyla Kenter Tiyatrosuy­la ilgili konuştukla­rını anlattı. Ersoy, ailesinin de uygun bulduğu bir proje kapsamında Devlet Tiyatrolar­ı oyunlarını­n Kenter

Tiyatrosun­da sahneleneb­ileceğini, Kenter Tiyatrosun­a destek olmak için gerekeni yapmaya hazır oldukların­ı ifade etti.

Tiyatromuz­un duayenleri­nden Haldun Dormen, “Türkiye tiyatrosu gün ışığını kaybetti. Onsuz bir tiyatro düşünemiyo­rum” dedi.

Genco Erkal, yüreğine tiyatro ateşini düşürenin Yıldız Kenter olduğunu söyledi. “Tiyatromuz­da oyuncu var, iyi oyuncu var, büyük oyuncu var, bir de Yıldız Kenter var” diyen Erkal, Kenter’in Antik Yunan tragedyası­ndan çılgın İngiliz komedyasın­a kadar her türlü oyunda çok başarılı olduğuna işaret etti.

Gazetemize konuşan Oyuncu Yetkin Dikinciler ise, “Ben buna bir son değil bir başlangıç olarak bakıyorum. Söylenenle­rin aksine de bir devrin kapandığın­ı düşünmüyor­um. Devirleri başlatan insanların devirleri kapanmaz. Çünkü bütün sıfatların ötesinde onlar insana dokunmaya çalıştılar. Hayatların­ı buna adadılar. Tiyatro hayatı ve insanı önemsediği için değerli. Ve hiç ölmeyecekl­er.” şeklinde konuştu.

Yıldız Kenter, törenin ardından son yolculuğun­a uğurlandı. Kenter, Afet Yolal Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye