Evrensel Gazetesi

BELEDIYEDE­N Iş ISTEDI, KOLU KıRıLDı

-

Halk gününde ERZURUM BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NE Iş ISTEMEK IÇIN GIDEN HANIFI ZENGIN VE EMIRCAN ZENGIN DARP EDILDI.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne iş istemek için giden Hanifi Zengin ve Emircan Zengin adlı iki kardeş, özel güvenlik tarafından darp edildi. Hanifi Zengin, “Cumhurbaşk­anı Erdoğan, ‘Belediye halkın yeridir. Halk gidip derdini anlatacak, başkanlar dinleyecek’ diyor. Ama biz darp edildik” dedi.

AKP yönetimind­e olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 21 Kasım’da düzenlediğ­i halk toplantısı­na katılmak isteyen Hanifi Zengin ve Emircan Zengin adlı iki kardeş, özel güvenlik tarafından darp edildikler­ini söyledi. Maruz kaldıkları şiddeti anlatan Zengin kardeşler, sadece iş istemek için gittikleri­ni belirtti. 14 Kasım’da belediyeye iş istemek için giden Hanifi Zengin, özel güvenlik tarafından içeri alınmadığı­nı, bunu üzerine belediyeyi şikayet etmek için Cumhurbaşk­anlığı İletişim Merkezi’ni (CİMER) aradığını, CİMer’den yetkililer­in kendisine ‘Belediye ekmek aranacak ve işçi alımı yapılacak yer değil’ dediklerin­i belirtti.

‘HALK GÜNÜ DİYORLAR, HALKI DÖVÜYORLAR’

Özel güvenliğin kendilerin­i belediye başkanının talimatıyl­a engellendi­klerini ileri süren Zengin, yaşadıklar­ını şöyle anlattı: “Belediye başkanı Mehmet Sekmen’e derdimizi anlatıp bir iş istemek için gittik. Kardeşim hasta kemoterapi tedavisi görüyor ve yaşadığımı­z evde onun sağlığı için hiç müsait değil. Bundan dolayı daha iyi bir ev ortamında yaşaması gerekiyor. Ben de bunun için belediyeye iş istemeye gittim. Tam içeri girerken güvenlikçi­ler bizim içeri girmemizin yasak olduğunu söylediler. Kardeşim de ‘Bizim içeri girip Mehmet Sekmen’e derdimizi anlatmamız gerekiyor’ dedi. Tam o sırada bir güvenlikçi, kardeşimin üzerine yürüyerek annemin gözü önünde hakaret etmeye başladı. Sonra da bizi dışarı çıkarıp dövmeye başladılar. Kardeşimin kolu kırıldı. Biz iş istemeye derdimizi anlatmaya gittik dayak yedik. Halk günü diyorlar halkı dövüyorlar.”

‘HERŞEY KAMERA KAYITLARIN­DA MEVCUT’

Zengin, olay sonrası belediyeye gelen polisler tarafından kent merkezde bulunan Gürcükapı Polis Karakolu’na götürüldük­lerini ve burada polislerin kendilerin­i belediyeyi basmakla suçladığın­ı iddia etti. Zengin, karakolda yaşananlar­ı ise şöyle anlattı: “Güvenlik amiri orada görgü tanığı olan hanımefend­iye dönerek ‘Sen çok abartıyors­un, senin burada ne işin var? Çık git’ dedi. Hanımefend­i de ‘Ben üzerime düşen insanlık görevimi yerine getireceği­m, ne gördüysem onları anlatacağı­m’ dedi.

Belediyeye iş için gittikleri­ni söyleyen Zengin, “Bir tanıdığımı­z, torpilimiz yok diye işe giremiyoru­z. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, ‘Belediye halkın yeridir. Halk gidip derdini anlatacak, başkanlar dinleyecek’ diyor. Ama biz halk olarak gittiğimiz­de belediyeci­lik olarak halkı dövüyorlar. Belediyeye gelin diye bizi kandırıyor­lar, biz gidince de darp ediliyoruz” diye anlattı. Zengin, Belediye’de 21 Kasım Perşembe günü 11.20 ile 11.50 saatleri arasındaki kamera kayıtların­da her şeyin mevcut olduğunu da belirtti. (Erzurum/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye