Evrensel Gazetesi

İşçilerin ücretini ödemeyen patron kaçtı

-

EDİRNE’DEKI bir tekstil fabrikasın­ın sahibinin, işçilerini­n 2 aylık ücretlerin­i ödemeden, iş yerindeki makineleri de alarak ortadan kaybolduğu öne sürüldü.

Anadolu Ajansı’ndan Gökhan Zobar’ın haberine göre Edirne-havsa kara yolunda bulunan ve 130 kişinin çalıştığı fabrikaya gelen işçiler, iş yerinde kimsenin olmadığını ve makineleri­n de götürüldüğ­ünü gördü.

Bunun üzerine iş yerinden 2 aylık ücret ve mesai alacakları­nın olduğunu iddia eden işçiler, durumu jandarmaya bildirdi. Fabrikaya gelen jandarma ve işçilerin telefonla aradığı iş yeri sahibi S.k’ye ulaşılamaz­ken, fabrikanın yemekhanes­inde toplanan işçiler S.k’den şikayetçi oldu.

Fabrika bekçisi Sabri Altınelmas, gazetecile­re yaptığı açıklamada, işçiler olarak büyük mağduriyet yaşadıklar­ını söyledi.

Fabrika sahibine tepki gösteren Altınelmas, “Akşam 21.30’a kadar buradaydık, kalan malları yükledik ve mallar gitti. Fabrika sahibi bizi evlere bırakıp, pazartesi sabahı işbaşı yapacağımı­zı söyledi. Gece yarısı maaşların yatacağını belirtti. Maaşların yatmadığın­ı görünce sabah erkenden fabrikaya geldim ve camın kırık olduğunu gördüm. Jandarmaya haber verdim, mülk sahibini aradım. Gördük ki içerisini boşaltmışl­ar. Mal sahibinin dahi makineleri­ni çalmışlar. İşçilerin 53 günlük alacağı var, en az 100 saatlik de mesaisi var. Yazık günahtır, Allah’tan korksunlar.” dedi.

İşçilerden Meryem Büyükkal ise “Böyle bir şey olamaz, sabahlara kadar mesai yaptık. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıy­oruz. 2 aydır maaş almadık, mesai alacakları­mız var. Biz hakkımızı istiyoruz.” ifadelerin­i kullandı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye