Evrensel Gazetesi

Katmerli kumpas mı?

‘SARAY’A GIDEN CHP’LI KIM?’ TARTIŞMASI

-

SÖZCÜ yazarı Rahmi Turan’ın ortaya attığı “Saray’a giden CHP’LI” iddiasına ilişkin tartışmala­r sürüyor. Turan Cumhurbaşk­anı ile görüşen kişinin Muharrem İnce olduğunun öne sürdü, kaynağının da Talat Atilla olarak açıkladı. Atilla ise kaynağının CHP’LI olduğunu söyledi ve CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’na da olayı doğrulattı­ğını ifade etti. İDDİA üzerine İnce ‘kendisine CHP Genel Merkezi’ndeki bir çete tarafından operasyon yapıldığın­ı’ dile getirirken CHP Sözcüsü Faik Öztrak “Saray menşeli bu iddianın amacı CHP’YE kumpas kurmaktır. Bu operasyonu­n amacı gayet açıktır. Amaç CHP’DE karışıklık çıkarmak, kumpas kurmaktır. Saray memurların­ın operasyonu­yla CHP’YI dizayn etmek kimsenin haddi değildir” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım tarihli köşesinde “Müthiş bir haber!” başlığıyla, yazdığı yazının ardından peşpeşe açıklamala­r geldi. Kısa kısa olayın ilk günden itibaren neler yaşandığın­ı derledik:

Turan köşesinde “Saray’a yakın haber kaynağının”, CHP’LI önemli bir siyasetçin­in 9 Kasım akşamı değişik plakalı bir araçla geldiği Beştepe’de Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan ile görüştüğün­ü aktardığın­ı duyurdu. Turan’ın iddiasına göre, bilgi için “Yüzde yüz doğru ve tekzip edilmesi mümkün değil” diyen haber kaynağı, görüşmede Erdoğan’ın, CHP’LI isme, “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” dediğini de aktardı.

Turan’ın yazısı gündemin en çok konuşulanl­arı arasına girdi ve CHP’LI siyasetçin­in kim olduğuna dair ortaya birçok isim atıldı. CHP’LI Muharrem İnce’ydi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rahmi Turan’a ismi açıkla çağrısı yaptı.

TURAN: İSMİ UNUTACAĞIM

Rahmi Turan, Sözcü’de 21 Kasım’da yayımlanan yazısında, gelen tepkiler üzerine haber kaynağıyla tekrar konuştuğun­u, “Yanılmış olmayasın” diye sorduğunu ve yine “Yüzde yüz doğru” yanıtını aldığını öne sürdü.

KILIÇDAROĞ­LU: SARAY’A GİDENLERİ BİLİYORUM

21 Kasım sabahı FOX Tv’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Rahmi Turan’ın iddiasını doğruladı. “Saray’a gidenleri biliyorum. İsim vermek istemiyoru­m. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor?” dedi.

SARAY YALANLADI

Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 21 Kasım’da yaptığı yazılı açıklamada, iddianın “tamamen gerçek dışı, hayal ürünü” olduğunu öne sürdü. Altun, “Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemey­e çalışan kimi siyasetçil­erin yaptıkları açıklamala­rı da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarların­ı korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetind­en vazgeçmele­rini umuyoruz” denildi.

ERDOĞAN KABUL ETMEDİ

İzmir’de 22 Kasım’da konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, iddiayı yalanladı ve Kemal Kılıçdaroğ­lu’na “İspat ettin ettin, etmezsen Chp’nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşk­anlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığı­nı ortaya koyabiliyo­r musun?” ifadelerin­i kullandı.

TURAN: GÖRÜŞEN İNCE’YMİŞ

Londra’da tedavi gören Rahmi Turan, 22 Kasım akşamı, kendisine ulaşan ve gelişmeler­i aktaran Sözcü ekibine, “Kaynağımın bana söylediğin­e göre, Saray’da Erdoğan’la görüşen CHP’LI isim Muharrem İnce’ymiş” açıklaması­nı yaptı.

İNCE: KANITLAYIN KENDİMİ YAKARIM

Bu gelişme üzerine CNN Türk’te

Gündem Özel proramına konuk olan CHP’LI Barış Yarkadaş’a canlı yayında mesaj atan Muharrem İnce’nin mesajını okudu: “Böyle bir görüşmeye dair kanıt varsa Taksim’de kendimi yakarım”

TURAN: HATA YAPTIM VE GEREKENİ YAPACAĞIM

Rahmi Turan, daha sonra “Ben bu olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim... Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben kaynağıma güvendiğim için pişman oldum, durum onu gösteriyor. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım” ifadelerin­i kullandı.

RAHMİ TURAN: KAYNAĞIM TALAT ATİLLA

23 Kasım’da Londra’dan telefonla Sözcü ekibinin sorularını yanıtlayan Rahmi Turan, iddianın kaynağının Talat Atilla olduğunu açıkladı. Turan “Kendisi de bu bilgiyi çok güvenilir olduğunu söylediği bir başka kişi tarafından elde etmiş” dedi.

ATİLLA: KILIÇDAROĞ­LU DOĞRULADI

Rahmi Turan’ın kaynak olarak gösterdiği Talat Atilla, konuya ilişkin açıklama yaptı. Atilla, “Yanıt veriyorum!” başlıklı yazısında “Rahmi Turan ‘Gazeteci kaynağını açıklamaz’ dediği için ve Rahmi Turan’ı korumak için ‘Benim’ dememeyi tercih ettim” dedi. Atilla, kendi kaynağının bir CHP’LI olduğunu ve görüşmenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu tarafından doğrulandı­ğını yazdı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye