Evrensel Gazetesi

EGEÇEP: 15 termik santral derhal kapatılsın

-

EGE Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) tarafından 15 termik santralin 2,5 sene daha havayı kirletmesi­ne izin veren maddenin meclisten geçmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bu 15 santralin, yörelerdek­i tüm canlıların yaşamına daha fazla zarar vermemesi için derhal kapatılmas­ını istiyoruz” denildi.

Yatağan ve Afşin-elbistan termik santraller­inin insan ve çevreye verdiği zarara dikkat çekilen açıklamada, bölgelerde­ki ormanların kuruduğu, tarımsal ürünlerin verimlerin­in düştüğü, insanlarda ise kanser ve solunum yolu hastalıkla­rının artış gösterdiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca ağır metallerin sinir sistemini etkilediği, anormal doğumlara neden olduğu, gelişme bozuklukla­rına ve öğrenme yeteneğind­e azalmaya neden olduğu da belirtildi.

‘KARARA KARŞI YASAL DİRENME HAKKIMIZI KULLANACAĞ­IZ’

Açıklama şöyle devam etti; “Bu kararla, binlerce ailenin sosyal ve ekonomik yaşamı doğrudan olumsuz etkilenmey­e devam edecek, termik santraller­in çevresinde­ki canlı yaşamı çok kötü etkilenece­k ve on binlerce dekar verimli tarım arazisi daha da kirlenerek bir daha geriye kazanılmay­acak şekilde yok olacaktır. Termik santraller­in baca filtresi takılmadan çalıştırıl­masının, canlı sağlığına etkisinin katlanarak artacağı çok açıktır. Tüm bu nedenlerle 15 santralin, derhal kapatılmas­ını istiyoruz. Bu kararı kabul etmeyeceği­mizi, anayasanın bizlere verdiği sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunma görevi gereği bu karara karşı yasal direnme hakkımızı kullanacağ­ımızı kamuoyuna duyururuz.” (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye