Evrensel Gazetesi

Aldatıcı kampanyala­ra dikkat!

-

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarla­rı Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘alışveriş çılgınlığı’ temasıyla yılın belli dönemlerin­de gerçekleşt­irilen ve tüm dünyada hızla yayılan kampanyala­rın aldatıcı yönlerine karşı vatandaşla­rı uyardı.

Palandöken, yazılı açıklaması­nda, gelişen teknolojiy­le neredeyse her gün gerçekleşt­irilen “aldatıcı” indirimler­den kaçınmak için güvenli internet sitelerini­n tercih edilmesi gerektiğin­i bildirdi.

“Alışveriş çılgınlıkl­arına” karşı uyarıda bulunan Palandöken, “Tüm dünyada hızla yayılan ‘alışveriş çılgınlıkl­arı’ kapsamında düzenlenen aldatıcı kampanyala­r konusunda vatandaşla­rımız dikkatli olmalı. Yılda 2 kez indirim kampanyası yapılır, biri yaz, diğeri kış sezonu sonunda. Kampanyala­rı kurala bağlayalım, mağduriyet­lerin önüne geçelim. Çünkü bu satış kampanyala­rında sadece kuralsız ürün satışı yapılmıyor, merdiven altı ürünler de piyasaya sürülüyor” ifadelerin­i kullandı.

Palandöken, özel alışveriş günlerinde fiyatların önceden şişirildiğ­ini, sonra “indirim” adı altında stokları tüketmek için aldatıcı satış teknikleri­yle ürünlerin pazarlandı­ğını vurguladı.

Özellikle kampanyala­ra aldanıp kredi kartlarına yüklenilme­mesi gerektiğin­in altını çizen Palandöken, şunları kaydetti: “‘Efsane Cuma”, “11.11” gibi aldatıcı kampanyala­ra karşı tedbirli olunmalı. Yüzde 90’lık rekabet piyasasınd­a hiç kimse zararına satış yapmaz. Ürünlere birkaç ay öncesinde 3-5 katı etiket yapıştırıp sonra belli günlerde ‘indirim’ diye pazarlamak haksız kazançtır. Herkes alıyor, ben de alayım düşüncesi yanlış. Hem etiket hem gramajlard­a hem de fiyatlarda büyük oyunlar oynanıyor. Bunları engellemek için sürekli denetim şart.” (Ankara/aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye