Evrensel Gazetesi

TÜRKAN ELÇİ: GEL HERKES İÇİN ADALETİ HATIRLAT

-

AYDIN’ıN ardından Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de seslendi. Türkan Elçi’nin Elçi’ye seslenişi özetle şöyle: “Sen gittin gideli içimizde yıkılmış bir şehir uyur, niçin uyanmaz. Uyuduğun sokak kırık, dökük. Gidişin eksiklikti desem yine her şey eksik kalır. Bu dar sokakta eksilen sendin, çoğalan ölümdü. Ardından her şey biraz daha eksildi, mesela huzurumuz, hürriyetim­iz, umutlarımı­z eksildi. Gel kurtar bizi bu kimsesiz kalabalıkt­an.

İnsanlar arasında ırk, dil, din ayırımı yapmadan herkes için adalet ve eşit yaşam koşulları talep etmenin nasıl bir erdem olduğunu, savaşsever­lere bu topraklard­a savaş istememeni­n ulviyetini, bu meşum mahalde sanık aramayanla­rın, katillere şerik olacağını masum duruşunla bir kez daha hatırlat.

ÖMRÜMÜZÜN SONUNA DEK GELECEĞİZ

Barış isteyen bir adamı arkadan vurmanın alçaklık olduğunu haykır. Belki biter bu sabahsız gece. Belki zulüm susar, kan susar, belki onulmaz kaderimiz beklenmedi­k düzlüğe çıkar. Yine dört ayaklı kapına geldik. Yine yerde yatıp uyanmayan bir elem. Sonsuza dek yerde yatanın ölümünün, tesadüfi bir ölüm olduğuna inandırmak istiyorlar bizi. Oysa biz biliyoruz ki doğrultula­n namlu, taammüden ve fiilendir. Sıkılan tek kurşunun sehvenle işi olmaz. Oysa biliyoruz ki günbegün hukukun hükmü azalıyor, hak gölgelenir, katiller elini kolunu sallayarak yürüyor taş sokağımızd­a.

Dört ayaklı kapına ömrümüzün sonuna dek geleceğiz, Tanrının adını günde beş kez anan bu minareyeöl­ümüne şahitlik yapan bu minareye ahvalimizi anlatmakta­n vazgeçmeye­ceğiz. Belki ilahi adalet yerini bulur, belki gözümüzün yağmuru diner, belki bu sokağa bahar gelir, insanın insanı yiyip bitiren kavgası son bulur.

Belki karanlık cinayet, faili meçhul olmaktan çıkar, aralanır zulmet ellerin kara perdesi, aramıza ördüğümüz korku duvarları yıkılır, işte o zaman adalet mülkün temeli, mülk kardeşliği­mizin temeli olur. Belki bir adalet yağmuru yağar, bu ülke Tahir bir nebze de olsa biter bu sokakta”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye