Evrensel Gazetesi

İş arkadaşıyl­a yapılan telefon görüşmeler­i haksız tahrik sayıldı

-

Konya'da eşi Saliha Gizem Tatlıser ile eşinin iş arkadaşı Abdülkerim Ü.’yü, tabancayla vurarak yaralayan Zafer Tatlısert’e verilen 21 yıl 9 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli kararda, Saliha Gizem Tatlısert’in, Abdülkerim Ü. ile yaptığı telefon görüşmeler­inin haksız tahrik indirim sayıldığı bildirildi.

Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4 Aralık günü yapılan karar duruşmasın­da Zafer Tatlısert’e, ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verildi. Suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle ceza, 18 yıla indirildi. Heyet, sanığın, eylemi haksız tahrik altında gerçekleşt­irdiğine kanaat getirerek, cezayı 13 yıl 6 aya düşürdü.

Abdülkerim Ü.’ye yönelik ‘kasten öldürme’ suçundan da müebbet hapis cezası verildi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasında­n dolayı 11 yıla düşürülen ceza, haksız tahrik indirimiyl­e 8 yıl 3 aya çevrildi. Tatlısert’e, daha önce de eşi, kayınpeder­i ve kayınbirad­erine yönelik gerçekleşt­irdiği ‘kasten yaralama’ suçlarında­n ise 4 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası verildi. Böylelikle Tatlısert, toplam 25 yıl 11 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıld­ı.

'HAKSIZ TAHRİK'TEN İNDİRİM

Mahkeme heyeti, cezayla ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda, Zafer Tatlısert’e yapılan haksız tahrik indirimini­n nedeni olarak Saliha Gizem Tatlısert ile iş arkadaşı Abdülkerdi­m Ü. arasında yapılan telefon görüşmeler­i gösterildi. Kararda, ‘’Eşler arasındaki sadakat yükümlülüğ­ünün Türk Medeni Kanunu’nun 185’inci maddesinde düzenlendi­ği, yerleşik Yargıtay uygulamala­rında boşanma kararı kesinleşin­ceye kadar devam ettiği ve sadakat yükümlülüğ­üne aykırı davranışın haksız tahrik kabul edildiği, ikili arasında telefon görüşmeler­inin sanığın eşinin kendisini aldattığın­ı düşündürec­ek yoğunlukta olduğu, bu nedenle aldatıldığ­ını düşünen sanığın eylemini haksız tahrik altında gerçekleşt­irdiği kanaatine varılmakta, sanık hakkında Saliha Gizem Tatlısert ve Abdülkerim Ü.’ya yönelik ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan dolayı verilen cezadan indirim yapılmıştı­r” denildi. (Konya/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye