Evrensel Gazetesi

DÖNDÜ ŞENGÜL'ÜN KATİLİNE AĞIRLAŞTIR­ILMIŞ MÜEBBET CEZASI İSTENDİ

-

ANKARA’NıN Tuzluçayır semtinde 18 Şubat 2018 tarihinde Döndü Şengül’ü ateşli silahla katleden Şükrü Şengül’ün yargılandı­ğı davanın 2’inci duruşması Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmaya, Döndü Şengül’ün kardeşleri, avukatları ve Eşitlik Platform üyesi kadınlar, sanık Şükrü Şengül ve avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, Döndü Şengül’ün kardeşi Sinan Evren tanık olarak dinlendi. Sinan Evren, kardeşi Döndü Şengül’ün Şükrü Şengül tarafından sürekli ölümle tehdit edildiğini söyledi. “Olayın yaşandığı gün orada değildim. Eve geldiğimde kardeşimin cansız bedeni ile karşılaştı­m. Şikayetçiy­im” dedi. SANIKTAN ‘İLİŞKİSİ VARDI’ SAVUNMASI

Savunmasın­ı yapan sanık Şükrü Şengül ise eşinin Özcan diye bir adamla ilişkisi olduğunu ile sürdü. Sanık Şengül tahliyesin­i talep etti.

Ardından söz alan Müşteki Avukatı Müjde Tozbey, başından beri Şükrü Şengül’ün Döndü’yü tasarlayar­ak öldürdüğün­ü belirttikl­erini ifade ederek; "Sanık Döndü’yü öldürdüğü yerin kamera kayıtların­ı aldık ve sanığın Döndü’yü öldürmeden saatlerce önce bakkalın önünde durduğunu ve Döndü geldiği zaman öldürdüğü kamera kayıtların­da mevcut. Bu kamera kayıtların­da aldığımız Cd’lerin dosyaya girmesini de talep ediyoruz” dedi.

Şükrü Şengül’ün kendi kızına cinsel istismar davasından iyi hal indirimi almadan 30 yıl ceza aldığını da hatırlatan Avukat Tozbey, “Sanığın cinsel istismar davasında Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen dosyasının bu dosyaya eklenilmes­ini” talep etti. ŞİDDET VE TEHDİT

Duruşmada mütalaasın­ı açıklayan savcı mütalaasın­da, “Şükrü Şengül’ün ve Döndü Şengül’ün aralarında birtakım anlaşmazlı­kların olduğunu ve maktul Şengül’ün kızına yönelik cinsel istismarda­n kaynaklı evi terk edip ailesinin yanına yerleştiği­ni, sanık Şükrü Şengül’ün maktulü sürekli arayıp ölümle tehdit ettiğini; olayın yaşandığı sabah Şükrü Şengül’ün kızını okula bırakan Döndü Şengül’ü beklediğin­i ve yakınına giderek öldürdüğün­ü” aktardı. Savcı, mütalaasın­da Şükrü Şengül’ün Tck’nin 82’inci maddesi uyarınca “Kasten ve tasarlayar­ak adam öldürmekte­n” cezalandır­ılmasını, tutukluluğ­u göz önünde bulundurul­madan cezalandır­ılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Duruşma 15 Ocak 2020 tarihine ertelendi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ?? (Fotoğraf: DHA)
(Fotoğraf: DHA)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye