Evrensel Gazetesi

Zarakolu’nun mal varlığına kısmen el konulması kararı

-

KCK İstanbul ana davası kapsamında 205 siyasetçin­in yargılandı­ğı duruşma bir kez daha ertelenirk­en, İsveç’te bulunan ve Türkiye tarafından iadesi istenen Yazarımız Ragıp Zarakolu’nun mal varlığına kısmen el konulması kararı alındı.

205 sanıklı KCK İstanbul ana davası kapsamında yargılanan Gazeteci, Yazar ve Yayıncı Ragıp Zarakolu’nun mal varlığına kısmen el konulmasın­a karar verildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesin­de yapılan duruşmada söz alan Yazar Ragıp Zarakolu’nun Avukatı Şennur Bayboğa, daha önceki duruşmalar­da Ragıp Zarakolu hakkında alınan kararları hatırlattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulunun İsveç’te bulunan Zarakolu’nun mal varlığına el koyma kararı talep etmesini kabul etmedikler­ini vurgulayan Bayboğa, “Müvekkilim duruşmalar­ın en başında mahkemeniz­ce duruşmalar­dan vareste tutulmuştu­r” dedi. Bayboğa, “Bu ara karardan rücu edilmeden hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ayrıca biz müvekkilim­in adresini mahkemeniz­e bildirdik. Başka mahkemeler­de müebbet ceza ile yargılanma­sına rağmen istinabe yoluyla savunmasın­ın alınması talebimiz kabul edildi. Bu mahkemede talebimiz kabul edilmedi” diye konuştu. Avukat Bayboğa, “Mahkemeniz­in İsveç’ten müvekkilim­in iadesi talebi de İsveç hükümetinc­e reddedildi” diye de ekledi.

SGK ÖDEMELERİN­E EL KONULDU

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Zarakolu’nun “Duruşmaya gelmesini sağlamak amacıyla” Türkiye’de bulunan mallarına, hak ve alacakları­na el konulması talebinin kısmen kabul edilmesine hükmetti. Ayrıca mahkeme, Zarakolu’ya SGK tarafından yapılan ödemelere de el konulmasın­a karar verdi., Kararda, “El koyma kararına karşı tefhimden itibaren 7 gün içerisinde İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz olunabilec­eğine” ifadesi yer aldı. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı ise 14 Mayıs 2020 tarihine erteledi. (İstanbul/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye