Evrensel Gazetesi

Giderim ama geri dönemem

- Simay Ada KART Çanakkale

Çanakkale Belediye Meclisi, geçtiğimiz ekim ayında şehir içi ulaşıma zam yaptı.

Yemekhane masrafları, yurt ücretleri, eğitim giderleri ile yaşamını dahi zor idame ettiren biz öğrenciler, bir de ulaşıma zam yapılmasıy­la krizin faturasını omuzlamak zorunda kalıyoruz.

Her fırsatta “Savaşa değil, eğitime bütçe!” demekten dilimizde tüy bitmişken hâlâ taleplerim­izin karşılık bulamıyoru­z.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite­si Radyo Televizyon Sinema (RTS) Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Bilgin Metin Yadırgı, ulaşıma yapılan zam hakkında şunları söyledi: “Zaten kiralar, yurt ücretleri, faturalar ve diğer giderlerim­iz bizi mahvederke­n, ulaşım ücretinin 2.10 lira olması benim eğitim hakkımı dahi engelliyor. Bir gün kartıma 7 lira atıp okula gidip gelsem ertesi gün giderim ama geri dönemem” dedi. İsmini vermek istemeyen, bir başka RTS öğrencisi, “Ulaşım zammı beni üzdü. Maddi açıdan zor durumlara soktu. Ev kirası bilmem nesi, her şeyi, suyu muyu, faturası varken bir de ulaşıma zam gelmesi canımı sıktı. Ailemden daha fazla para istemek zorunda kaldım. O yüzden bunu yapanları kınıyorum” diye konuştu.

Bütün bu sorunlar baz alınarak, ulaşım zammının geri çekilmesin­e yönelik yürüttüğüm­üz imza kampanyası­nda başlıca taleplerim­iz şunlardı: n Zammın geri çekilmesi n Öğrenciler­e özel indirimli tarife uygulanmas­ı

n Otobüs hat ve seferlerin­in düzenlenme­si

Fakülteler­i, liseleri, sokakları dolaşarak topladığım­ız imzaları belediyeye teslim ettik ve görüşme talebinde bulunduk.

Bir kez daha buradan tekrarlıyo­ruz. Eşit, parasız, bilimsel, demokratik eğitim istiyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye