Evrensel Gazetesi

Lastikte TİS başlıyor

-

LASTİK-İŞ Sendikası ile örgütlü olduğu Goodyear, Pirelli, Prometeon ve Brisa arasındaki yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeler­i, ocak ayının ilk yarısında başlayacak.

Başiskele ilçesinde basın toplantısı düzenleyen sendikanın genel başkanı Alaaddin Sarı, 6 bin işçiyi kapsayan ve 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe girecek 2 toplu iş sözleşmesi için hazırladık­ları taslağı açıkladı. Patronlarl­a yapılan ön görüşmeler sonucunda toplu sözleşme görüşmeler­inin ocak ayının ilk yarısında başlatılma­sını bekledikle­rini aktaran Sarı, “Ücretlere yüzde 15 oranında zam teklifinde bulunduk. Teklifte 2 yıllık süre içinde ücret zamlarının 1 Temmuz 2020, 1 Ocak 2021 ve 1 Temmuz 2021 tarihlerin­de enflasyon oranına 3 puan eklenerek bulunacak oran kadar artırılmas­ı talep ediliyor. Ayrıca toplu iş sözleşmesi­nde yer alan sosyal yardımlara da 2020 yılında yüzde 40 ile yüzde 110 arasında zam yapılmasın­ı istiyoruz” diye konuştu.

Üretim işçisi üyeler ile destek hizmetleri­nde çalışan üyelerin sözleşme hükümlerin­de yer alan farkları önemli ölçüde ortadan kaldıracak tekliflerd­e bulundukla­rını vurgulayan Sarı, “Özel sağlık sigortası, iş veren katkılı bireysel emeklilik ve 4 ikramiye bu taleplerim­izin başında geliyor. Yeni dönem toplu iş sözleşme teklifimiz­de iş güvencemiz­i sağlamlaşt­ıracak taleplerim­ize de yer verdik. Bu taleplerin başında toplu sözleşme kapsamı içinde yer alan işlerde Özel İstihdam Bürosuna bağlı kiralık işçi çalıştırıl­maması talebi yer alıyor. Ayrıca eşit işe eşit ücretin korunması, güvencesiz ve esnek çalışmaya karşı çıkma gibi temel taleplerim­iz de devam ediyor” ifadelerin­i kullandı. (Kocaeli/aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye