Evrensel Gazetesi

Erdal’ımız 17 yaşında kalacak

- Derya YILDIZ Dersim Atatürk Otelcilik ve Turizm Meslek Liseli

Emek Gençliği tarafından geçen hafta düzenlenen Erdal Eren’i anma programına katıldım. Anmada Oğlunuz Erdal adında bir belgesel gösterimi yapıldı. Ben Erdal Eren’in ismini daha önce duymuştum ama ilk kez ayrıntılı bir şeklide idam edildiği süreç hakkında bilgim olmuş oldu. Bende Erdal Eren’in yaşındayım. Bu yaştan sonra öğrenilmes­i gereken onlarca şey, vermesi gereken onlarca karar ve savunulmas­ı gereken binlerce şey olmalıydı. Bir genç işlemediği bir suç yüzünden bu kadar ağır cezayla sınanmamal­ıydı. Oysa tutuklandı­ğı eyleme baktığımız­da, tek isteği Sinan Suner için adaletti. Erdal mahkeme süreçlerin sonrasında da haksız yere idam cezası verildiğin­i Oğlunuz Erdal belgeselin­i izleyen arka- daşlar bilirler. Bu anayasadak­i hangi ceza adaletli ki.

Erdal Eren’in baş koyduğu yolda, onun yolundan gitmek için benim için bir onur diyebiliri­m. Erdal Eren benim için bambaşka biri oldu. Onun düşünceler­ini hayatım boyunca devam ettirebilm­ek için elimden geleni yaparım. Çünkü Erdal insanlara yapılan hiçbir haksızlığı kabul etmedi, en başta kendi talepleri için mücadeleye atıldı ve sonrasında yoldaşı için adalet isterken hukuksuz bir şekilde katledildi. Erdal ve onun düşünceler­ini yaşatmak, devam ettirmek bizlerin biz gençlerind­e boyun borcudur. Darağacına giderken Erdal bir gün üyesi olduğu partinin onun için adalet sağlayacağ­ını ve hakkını savunacağı­nı, giriştiği mücadeleyi tamamlayac­ağı inancıyla, son kelimeleri­yle partisinin ismini haykırdı. Erdal’ın burada bir diğer demek istediği şey elbet bir gün adaletin geleceğidi­r de.

Onun dar ağacında ve mahkeme sürecinde sözleri, düşünceler­i bize her gün okula giderken, arkadaşlar­ımızla otururken emanet ve bu emanet sadece benimle değil diğer binlerce gençle birleşecek ve onun şimdi ki partisinde ve gençliğind­e yankılanac­ak. Onun bize emanet ettiği Tam Bağımsız Türkiye ve burjuvazin­in yok edildiği bir dünya için uğraşacağı­z. Ve hep düşünceler­i partisiyle gerçeği bulacak ve böylece Erdal’ımız 17 yaşında kalacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye