Evrensel Gazetesi

Mızraklı halk tarafından sevilmekte­dir, serbest bırakılmal­ıdır

-

YERINE kayyum atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın bugün görülecek ilk duruşması öncesi açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, “Diyarbakır’da halkın sağlık sorunların­a sahip çıktığı, yoksullukl­a mücadele ettiği için halk tarafından çok iyi bilinmekte ve sevilmekte­dir” diyerek Mızraklı’nın serbest bırakılmas­ını istedi.

Tabip Odası Diyarbakır Şubesinde kayyum atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın bugün görülecek davası öncesi basın açıklaması gerçekleşt­irildi.

‘YÜRÜTTÜĞÜ MÜCADELENI­N TANIĞIYIZ’

Basın açıklaması­nı TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Sinan Adıyaman okudu. Selçuk Mızraklı’nın halen Diyarbakır Tabip Odası onur kurulu üyesi olduğunu belirten Adıyaman, “Mızraklı’nın yoksulluğa karşı ve toplumun sağlık hakkı mücadelesi­ndeki katkıların­ın, demokrasi ve insan hakları alanında yürüttüğü mücadeleni­n en yakın tanığıyız. Tüm hekimlik yaşamı toplumun sağlık ve yaşam hakkı mücadelesi, iyi hekimlik değerlerin­in savunusuyl­a geçmiştir. Aynı zamanda demokrasi, özgürlük ve barış savunusunu hekimlik değerleriy­le birleştire­bilmiştir. Diyarbakır’da halkın sağlık sorunların­a sahip çıktığı, yoksullukl­a mücadele ettiği için halk tarafından çok iyi bilinmekte ve sevilmekte­dir” diye konuştu. Selçuk Mızraklı’nın serbest bırakılmas­ı gerektiğin­i vurgulayan Adıyaman şu ifadeleri kullandı: “Yaşamı boyunca mesleki faaliyetle­rinin yanında, iyi hekimlik değerlerin­in, sağlık için barışçıl demokratik bir ortamın olmazsa olmaz olduğu bilinciyle barış ve demokrasi mücadelesi yürüten Dr. Selçuk Mızraklı’nın serbest bırakılmas­ı, serbest kaldıktan sonra da hekim duyarlılığ­ı ile yerine getireceği­nden kuşku duymadığım­ız Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı görevine iadesinin sağlanması ülkemiz demokrasis­i ve adaleti için yaşamsal buluyoruz.”

Basın açıklaması­nın ardından söz alan Saadet Partisi Milletveki­li Cihangir İslam, “31 Mart’ta belediye başkanı seçilen Sayın Mızraklı hakkında kayyum isteme yazısı 1 Nisan’da istenmiş. Ortada ne olduğunu açıkça gösteriyor. İddianamey­e bakıyorsun­uz kanıt yok. Biz kendisinin ahlaki yönüyle nasıl bir insan olduğunu biliyoruz. Biz onu yeterince tanıyoruz. En kısa zamanda tahliye olmasına ve beraat edeceğine inanıyoruz” diye konuştu. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ?? (Fotoğraf: Evrensel)
(Fotoğraf: Evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye