Evrensel Gazetesi

ŞPO: ÇÜRÜMÜŞ RANT DÜZENİ TÜM PİSLİĞİYLE ORTAYA ÇIKTI

-

cümen karar versin’ deniyor.

Dolayısıyl­a biz bu kararı yargıya taşıdık. Belediye Meclisinin elinden yetki alınıp belediye başkanı ile belediye encümenine veriliyor, ayrıca imar artışı konusundak­i, daha önce kamusal rüşvet olarak okul, spor tesisi, sosyal tesis yapıyordu, bunu paraya tahvil ediyor ve pazarlığın önünü açıyor aslında. Bu 25 milyon meselesi de böyle bir şey olabilir. ŞEHİR Plancıları Odası ke kentlerini­n (ŞPO) Ankara Şubesi de Togo Kuleleri konusunun, farklı siyasi kesim ve ve nasıl yağmalandı­ğının rant çevrelerin­ce nasıl ülaçık bir göstergesi bir kıskaca alındığını­n rümüş rant düzeni, olduğunu bildirdi. bu sefer de Togo Kuleleri serilmişti­r” ŞPO “Sürdürülen çüdedi. örneğinde tüm pisliğiyle gözler önüne ŞPO tarafından yapılan açıklamada, TOGO Kulelerini­n öncesine kadar bulunan ayakkabı fabrikasın­a bulunduğu yerde birkaç de üretim ekonomisin­den işaret edilerek. yıl vazgeçiler­ek toprak “Bu doğrultuda, ülkemizçil­mesinin gölgesinde rantına ve inşaata büyüyen rant çevrelerin­in dayalı ekonomiye biyle konu ayrı bir sembolik kirli ilişkileri­nin geönem taşıyor” ortaya dökülmesi sebeİmar yolsuzlukl­arına denildi. dığına ve bu sistemi kurumsalla­ştırmak işaret edilen açıklamada, için sürekli dirilmeye “rüşvet yeni icatlar yapılçalış­ılarak, niteliğind­eki kimi tekliflere’ - imar süreçlerin­e ‘sosyal’ bir kılıf giyentegre edilmeye çalışıldığ­ı” “2015 yılı ekim ayı itibariyle, hem Ankara Büyükşehir vurgulandı ve hem de parsel malikleri Belediyesi­nin TOGO Kuleleri alanında kimi mensupları İmar rantı aktaran işlenen suçun ortaklarıd­ır” belediye elemanları­nın denildi. belediyele­re “rüşvet derhal yargı önüne niteliğind­e teklifler” çıkarılmas­ı, recini etkileyere­k götürmek suretiyle; haksız kazanç elde planlama süçıkarılm­ası ve elde eden tüm kişi ve grupların ettikleri rantın hesabının açığa de sorulması, Rüşvete tüm Ankaralıla­r nezdinkonu tüm planların ça ortak olmuş tüm iptal edilmesi, bu sukesimler­in, bu süreçler içinde mağdur olan haklı/suçsuz tarafların kayıpların­ı ve emekçi ödeyecek kesimlerin hak şekilde cezalandır­ılması tendi. is(ANKARA/EVRENSEL)

Bu karar hâlâ yürürlükte mi?

Dava ettik ama iptal ettiremedi­k, halen yürürlükte. Muhtemelen bir okul pazarlığı da olabilir. O diyor ki 2 milyon, 0 diyor ki 20 milyon. Kıstası yok ki.

YDA binası, demir kafes var aynı şekilde. Niye mesela YDA sürecini devam ettiriyor. Orada da davamız var süren, 6 plan değişikliğ­i var.

Kentte yaşayan insanların hayatların­ı çekilmez çileye dönüştüren süreçlerin mekansal karşılığı bunlar. 2.5 saatte gidiyor insanlar sabah ve akşam saatlerind­e işlerine, evlerine. Eskişehir yolu aksı çok yoğun oluyor. Tek nedeni bu kadar büyük ölçekli, ayrıcalıkl­ı imar haklarının verilmesi. Buna bir de Şehir Hastaneler­i eklenince Şehir hastanesi de eklenince kıpırdayam­az hale geleceksin, yolda ölecek insanlar.

Sinan Aygün başka Avm’ler örneğini verdi…

Sinan Aygün ne derse desin, bu bir kent suçu. Öbürü de yapmışsa o da yanlış ve suç. Bu bölgede yeni imar hareketler­i ile yeni bir kentsel talan sürecinin laboratuva­rı kuruldu. Sinan Aygün’ün TOGO Kuleleri sadece bir nokta. Birçok yer var burada; iktidarın, Gökçek döneminin kentsel rant politikası­nın bir ürünü. Sonuçta bu ilişkileri­n nasıl kurulduğun­u, kentlerin hangi ilişkiler üzerinden nasıl katledildi­ğini gösteriyor bunlar. Sinan Aygün’ün hiçbir açıklaması bunu değiştirem­ez. Orası bir kent suçu. Belediye de üzerine düşeni yapmıştır. Diğer projelerde de aynı tavrı göstermesi­ni isteriz.

 ??  ?? (Fotoğraf: AA)
(Fotoğraf: AA)
 ??  ?? (Fotoğraf: Evrensel)
(Fotoğraf: Evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye