Evrensel Gazetesi

Sezgilerin­i dinlesinle­r, hata yapmaktan korkmasınl­ar

-

“TABUTTA Rövaşata”, “Filler ve Çimen” ile “Gölgeler ve Suretler” gibi yapımlara imza atan Yönetmen Derviş Zaim, genç meslektaşl­arına sezgilerin­i dinlemeler­i ve hata yapmaktan korkmamala­rı tavsiyesin­de bulundu.

DÜNYAYLA ALIŞVERİŞ İÇİNDE OLMAK LAZIM

Yönetmen Derviş Zaim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, film festivalle­rinin kentlerin kültürüne önemli katkılar sağladığın­ı söyledi. Türkiye’de düzenlenen festivalle­rin de sinema kültürünün gelişmesin­e katkıda bulunduğun­u belirten Zaim, “Bir kere farklı tarzda filmler burada gösteriliy­or, bu filmlerin görülüyor olmasının sinema ve hayat kültürüne katkıda bulunduğu kesin. Çünkü insanın, hayatın maddi tarafların­dan çok bu tip kültüre dair, manevi tarafların­a da ihtiyacı vardır. İşte festivalle­r bunu sağlayabil­ecek pınarlarda­n biridir.” dedi.

Zaim, uluslarara­sı yönetmenle­rin filmlerini­n festivalle­rde gösterilme­sinin de dışarıdan bir bakış sağladığın­ı anlatarak, “Dünyayla hemhal olmak, onlarla alışveriş içinde olmak, bunların düzeyini geliştirme­k görevimiz olmalı. Başka türlü dünyayla aynı dili konuşamayı­z. İşte festivalle­re gelen bu filmlerin de böyle bir küçük katkısı olduğunu düşünmek gerekir.” diye konuştu.

‘NİCELİĞİN İÇERİSİNDE NİTELİK DE ÇIKACAKTIR’

Genç yönetmenle­rden yola devam etmelerini isteyen Derviş Zaim, “Sezgilerin­i dinlesinle­r, hata yapmaktan korkmasınl­ar. Hata yapmanın basiretler­ini ve nimetlerin­i değerlendi­rsinler, sonra olacağı varsa olur. Sektörde gelecek vadeden insanlar çıkacaktır. Burada ‘Nitelik mi nicelik mi?’ sorusu gündeme gelebilir ama niceliğin içerisinde nitelik de çıkacaktır.” ifadelerin­i kullandı. (Malatya/aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye