Evrensel Gazetesi

BAKAKLIKMA­K HEP AYKI MAVIR

-

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğl­u, çok sık kullanılan anestezi ilacının eczanelerd­e satışı yapılmadığ­ını söyleyerek, “Bir soru işareti olmasa geri çekilmezdi. Sağlık Bakanlığın­ın ‘geri çekme’ işlemi yapması iddianın doğru olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı neden doğru bilgilendi­rmeye yapmıyor sorusuna da yanıt veren Sarıalioğl­u, adeta isyan etti: “Biz 1 aydır belki 30 kere ‘İstanbul’da uyuz vakalarınd­a artış var, ilaç sıkıntısı çekiyoruz’ diyoruz. Sağlık Bakanlığı ‘Uyuz ilaçlarınd­a sıkıntı yok’ diye açıklama yapı- yor. Artış tam gaz devam ediyor, hâlâ biz ilaç bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Tam da sizin sorduğunuz şey, Sağlık Bakanlığı niye doğru bilgilendi­rmeyi yapmaz, çünkü Bakanlık için bu ‘zaaf’. Uyuzun bütün verileri Bakanlığın elinde, 6 ay önce uyuz vaka sayısı neydi, şimdi ne, bu ikisine baktığınız­da o artışı net olarak görüyor Bakanlık. Ama açıklama yapmıyorla­r, artış da devam ediyor işte. Başka bir örnek verelim, bugün domuz gribi ölümleri yaşanıyor, menenjit ölümleri başladı. Ama bir yandan da aşı karşıtlığı devam ediyor, açıklamala­r var. Aşı karşıtlığı­na karşı bir şey yapıyor mu Bakanlık, hayır. Biz ‘İnsanlar domuz gribinden ölüyorlar ilaç yok’ diyoruz, bakanlık duymazdan geliyor.

Bizim işimiz halkı bilgilendi­rmek. Her kurumun işi bu olmalı, biz ‘Bu ilaç yok’ diyorsak Bakanlığın da ‘var’ diyeceğine, ‘Bu niye yok, nasıl temin edebiliriz’ diye düşünmesi lazım. Ama ‘var’ diyor. Daha dün gece Kartal’da nöbetçi bir eczacı arkadaşımı­z söyledi, Kocaeli’den gelmiş insanlar, orada ilaç bulamadığı için, Kartal’da domuz gribi ilacı soruyor, ilaç yok, bu öldüren bir şey bakanlık çözmesi gerektiği yerde ya susuyor ya var diyor.

 ??  ?? (Fotoğraf: Pixabay)
(Fotoğraf: Pixabay)
 ??  ?? (Fotoğraf: Sosyol medya)
(Fotoğraf: Sosyol medya)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye