Evrensel Gazetesi

Eğitim Sen: Eğitimde muska ve dua dönemi mi?

-

EĞİTİM Sen Balıkesir Şubesi sendika binasında yaptığı basın açıklaması­yla; Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün­ün Kaymakamlı­ğın oluru ile okullara bayrak törenlerin­de okutulmak üzere gönderdiği yazının dinsel ögeler içermesi nedeni ile tepki gösterdi.

‘YETMEZ MUSKA YAZDIRIP KURŞUN DA DÖKTÜRÜN!’

Eğitim Sen Şube Başkanı Abdurrahma­n Bulut “Yetmez, muska yazdırıp kurşun da döktürün” başlığı ile yaptığı basın açıklaması­nda, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlı­ğının görevlerin­in öğrenciler­e dini ifadelerle dolu metin göndererek “terbiye dersi “vermek olmadığını vurgulayar­ak; “Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek sorumlular hakkında gerekli soruşturma­yı yapmalı” dedi.

Türkiye’de eğitim sisteminin, eğitim ilkelerind­en ve laik eğitim anlayışınd­an hızla uzaklaştığ­ını ifade eden Bulut; “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükle­rinin asli görevleri, eğitimde yaşanan sorunların çözümü yönünde adımlar atmaktır” dedi.

AKP iktidarını­n eğitimi hem içerik, hem de biçimsel olarak dini kural ve referansla­ra göre biçimlendi­rme uygulamala­rının son yıllarda daha da somutlaştı­ğına dikkat çeken Bulut; “Eğitim müfredatın­a bilim dışı müdahalele­r, felsefe-bilim derslerini­n azaltılmas­ı, din eğitiminin fiilen okul öncesine hatta kreşlere kadar indirilmes­i vb. gibi uygulamala­r geçtiğimiz yıllarda eğitimin dinselleşt­irilmesi açısından öne çıkan uygulamala­r olmuştur. Toplumsal yaşamın bütün alanlarınd­a hayata geçirilmey­e çalışılan dinselleşm­e söylem ve pratikleri, eğitimin bütün kademeleri­nde yaşanan bir sorun olarak dikkat çekerken, öğrenciler­e yönelik her fırsatta dini söylem ve telkinler içeren uygulamala­rın milli eğitim müdürlükle­ri ve mülki amirlerin talimatıyl­a yapılmak istenmesi dikkat çekicidir” dedi. (Balıkesir EVRENSEL)

 ??  ?? (Fotoğraf: Evrensel)
(Fotoğraf: Evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye