Evrensel Gazetesi

Avukat: Dosyaya müdahale edildiğini düşünüyoru­z

-

Atk’nin ikinci raporunda da “Seken kurşunla öldürüldü” görüşünde ısrar ettiği Kemal Kurkut davasında Avukat Reyhan Yalçındağ, “Dosyaya müdahale edildiğini düşünüyoru­z” dedi.

Diyarbakır’da 2017 Newroz’una katılırken polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Üniversite Öğrencisi Kemal Kurkut’un ölümüne ilişkin Polis Y.Ş. hakkında “Olası kastla öldürme” suçundan açılan davanın 8’inci duruşması görüldü.

Duruşmada, bilirkişi raporların­ın arasındaki çelişkiler­in giderilmes­i için İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan ve “Kurşunun sert zemine çarparak vücuda girdiği” şeklindeki bilirkişi raporu okundu. Sanık polisin avukatı rapora ilişkin bir diyecekler­inin olmadığını söyledi.

ŞÜPHELİ BİR DURUM

Kurkut Ailesi Avukatı Reyhan Yalçındağ ise “Aynı bürodan, kurumdan, birbirinde­n yüzde yüz farklı rapor gelirse ne düşünülür? Herhangi bir gerekçe kurulmaksı­zın ikinci rapor ilk gelen rapordan farklı oluyor. Mahkeme heyeti hangi çelişkiden kaynaklı aynı kurumdan bir daha rapor talep etti. Öncekinin yüzde yüz tersi bir rapor geldi. Bu bizler açısından şüpheli bir durumdur. Biz dosyaya müdahale edildiğini düşünüyoru­z. Bunu kolluğun fail olduğu dosyaların neticeleri­ne dayanarak söylüyoruz. Ayrıca adli tıp uzmanların­ca başkaca bilimsel bir raporun düzenlenme­si hakkımızı saklı tutuyoruz” diye konuştu.

İddia makamı, bilirkişi raporuna bir diyecekler­inin olmadığını ve esas hakkındaki mütalaasın­ı hazırlamak için dosyanın kendisine gönderilme­sini talep etti. Mahkeme heyeti, ATK raporuna karşı savunma yapmak üzere gelecek celseye kadar katılan müvekkille­rine süre verilmesin­e ve dosyanın esas hakkındaki mütalaasın­ı hazırlamak üzere Cumhuriyet Başsavcılı­ğına gönderilme­sine karar vererek, duruşmayı 24 Mart’a erteledi. (Diyarbakır/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye