Evrensel Gazetesi

Kadir İnanır’dan tek cümle: Tek derdimiz barış olsun

-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın öykülerini­n okunduğu tiyatroyu izleyenler­i hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sanatçı Kadir İnanır’dan tek cümleyle yanıt geldi. Hürriyet gazetesi Soylu’nun sözlerini İnanır’a sordu. İnanır, “Konuşmak istemiyoru­m, bizim tek derdimiz barış olsun” dedi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ DE DEMİRTAŞ’I HEDEF ALDI

Soylu’dan sonra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan da hedef aldı. Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan “Bu tiyatroyu kimle beraber izliyorlar, kimin eserini canlandırı­yorlar. Şu anda terörden cezaevinde yatan şahsın eserini sergiliyor­lar. Bunlar Ankara ve İstanbul’da da beraber yürümedile­r mi? 15 Temmuz’a tiyatro diyenler, ya sizin kendiniz tiyatrosun­uz, kendiniz tiyatrocus­unuz.” ifadelerin­i kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 3.5 ay aradan sonra yaptığı grup toplantısı­nda, “CHP’YE diyorum ki çadır tiyatronuz­u ya Kandil’de kurun. Müslüman mahallesin­de salyangoz satmanıza müsaade etmeyiz. Diyecekler­im Kılıdçaroğ­lu’nun kulağına küpe olsun” şeklinde konuştu.

TEMELLİ: PROMPTERA MUHTAÇ ZİHNİYET

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Soylu, Erdoğan ve Bahçeli’nin Demirtaş’ı hedef almasına tepki gösterdi. Temelli yaptığı açıklamada “İki satır kompozisyo­n ödevi yazmaktan aciz, iki cümle kuracak olsa promptera muhtaç zihniyet önce Demirtaş’a sonra Kadir İnanır’a saldırdı. Sana kötü bir haberim var. Demirtaş bir kitap daha yazdı. Arkadaşlar­ımız bir onur kütüphanes­i ku

ruyorlar. Bu da size dert olsun.” dedi.

İMAMOĞLU YANIT VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakler­inden Kültür Aş’ye bağlı İstanbul Kitapçısı’nda Selahattin Demirtaş’ın kitapların­ın satılmaya başlanması Aktroller tarafından hedef alınmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından konuya dair açıklama yaptı. İmamoğlu açıklaması­nda “İstanbul Kitapçısı’nda devletin kurumları dahil her yerde satılan kitaplar satılıyor ve bu durum yeni değil. Bir kitabın yasallığın­a da belediye değil resmi kurumlar karar veriyor.” ifadelerin­i kullandı.

‘ÇOK OLGUN BİR TAVIR OLARAK GÖRÜYORUM’

Okuma tiyatrosun­a da değinen İmamoğlu, “Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Türkiye’yi yorumlayan, dünyayı yorumlayab­ilen ve ona göre nereye gideceğini bilen Türk kadını. Sadece benim eşim değil, oraya gelen diğer kadınların da aynı şekilde olduğunu düşünüyoru­m. Öyledir de. Kadınların bir kitap üzerinden bir oyunu izlemesi, sürece katkı sunmasını çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Destekliyo­rum da.” dedi.

Öte yandan Ptt’nin alışveriş sitesi Pttavm.com, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı kitapların satışını sitesinden kaldırdı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye