Evrensel Gazetesi

SİYAD, Türkiye Sineması Ödülleri adaylarını açıklandı

-

SİNEMA Yazarları Derneği (SİYAD), 2019 yılı Türkiye Sineması Ödülleri adaylarını açıkladı. SİYAD üyelerinin 2019 yılında Türkiye’de sinemalard­a gösterime giren tüm uzun metraj yerli yapımlar üzerinden yaptığı oylama sonucunda 11 dalda beşer aday belirlendi. En iyi kadın oyuncu dalında iki oyuncusu birden aday olan Kız Kardeşler filmi on dalda toplam11 adaylık elde etti.

En iyi film ödülü adayları arasında “Görülmüştü­r”, “Kız Kardeşler”, “Kraliçe Lear”, “Küçük Şeyler” ve “Sibel” yer aldı. En iyi yönetmen ödülü adayları ise Çağla Zencirci, Guillaume Giovanetti (Sibel), Emin Alper (Kız Kardeşler), Pelin Esmer (Kraliçe Lear), Serhat Karaaslan (Görülmüştü­r) ve Kıvanç Sezer (Küçük Şeyler) oldu.

Cemre Ebüzziya (Kız Kardeşler), Kübra Kip (Bağlılık: Aslı), Başak Özcan (Küçük Şeyler), Damla Sönmez (Sibel) ve Ece Yüksel (Kız Kardeşler) en iyi kadın oyuncu adayları arasında yer alırken Kayhan Açıkgöz (Kız Kardeşler), Berkay Ateş (Görülmüştü­r), Caner Cindoruk (İçerdekile­r), Hayat Van Eck (Cep Herkülü: Naim Süleymanoğ­lu) ve Alican Yücesoy (Küçük Şeyler) en iyi erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi.

Emin Alper’in yazıp yönettiği Kız Kardeşler’i dokuzar adaylıkla “Görülmüştü­r” ve “Küçük Şeyler” ile sekiz adaylıkla “Sibel” izledi. “Bağlılık: Aslı” üç, “Bir Aşk İki Hayat”, “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğ­lu”, “İçerdekile­r”, “Kapı”, “Kraliçe Lear”, “Nebula” ikişer, “7. Koğuştaki Mucize”, “Anadolu Turnesi” ve “Mucize 2: Aşk” ise birer dalda adaylık elde ettiler.

Ödüller ise SİYAD üyelerinin yapacağı ikinci tur oylamanın ardından mart ayında düzenlenec­ek törende sahiplerin­e verilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: Kız Kardeşler filminden bir kare)
(Fotoğraf: Kız Kardeşler filminden bir kare)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye