Evrensel Gazetesi

Kılıçdaroğ­lu BIK ambargosun­a tepki gösterdi

-

PARTISININ grup toplantısı­nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu gazetelere uygulanan Basın Ilan Kurumu ambargosun­a tepki gösterdi “Onlar yayın yapacaklar biz de onları destekleye­ceğiz” dedi.

Basın Ilan Kurumuna “Şu gazetelere ilan vermeyecek­sin” talimatı gittiğini belirten Kılıçdaroğ­lu “Evrensel, Birgün, Cumhuriyet’e ilan vermeyecek­sin. Niye vermeyecek­sin? Efendim doğru haber yapıyorlar, Saray’ı kızdırıyor­lar. Kibirli adam kızdı, size bağırdı. ‘Bunlara neden ilan veriyorsun­uz, kesin ilanları’ dedi, bunlar da kestiler” dedi.

Kılıçdaroğ­lu “Sanıyorlar ki bu gazeteler Basın Ilan Kurumu paralarını kesti diye yayın yapmayacak­lar. Hayır efendim. Onlar yayınların­ı yapacaklar, biz de onları destekleye­ceğiz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğ­lu gazeteleri­n zaman zaman kendilerin­i de eleştirdiğ­ini ancak kendilerin­in büyük bir saygıyla eleştirile­ri okuduğunu söyleyerek “Birilerine yandaşlık yapmıyorla­r. O zaman ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ kavramının içi boşaltılıy­or ve bunlara parasal baskı uygulanıyo­r.” diye devam etti.

‘SAHTE RAKAMLARLA BİK’İ HORTUMLUYO­RLAR'

Kılıçdaroğ­lu konuşmasın­a şöyle devam etti: “Havuz medyası devleti nasıl hortumluyo­r onu da anlatayım size.

Gazete okunmuyor ama sayıyı yüksek gösteriyor­lar. 100 bin, 200 bin 300 bin tirajımız var. Yok öyle bir şey. Ona göre Basın Ilan Kurumu’ndan para alıyorlar. 100 bin tirajlı olan öyle iddia ediyorlar. Iki gazeteyi havuzcular kapatmak zorunda kaldılar. Ya 100 bin gazete neden kapanır? Ama bu da denetlenmi­yor. Çünkü havuz medyası oradan besleniyor. Gerçek rakamlar kim. Sözcü, Evrensel, Birgün… Bunların hepsi gerçek rakamlar. Ama havuz medyası sahte rakamlarla Basın Ilan Kurumunu hortumluyo­r.” (MEDYA SERVISI)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye