Evrensel Gazetesi

60 dakikalık absürt komedi dizisi: TUTUNAMAYA­NLAR

- Gözde TÜZER İstanbul

TRT 1’in yeni absürt komedisi 60 dakikalık “Tutunamaya­nlar” başladı. İlk bölümünde izleyicile­rden tam not alan dizi, absürt dünyaya dahil oldu.

Dizide başrolde iş arayan Tarık’ı Doğu Demirkol canlandırı­yor. Demirkol çıkışını Ölümlü Dünya ve Ahlat Ağacı filmleriyl­e yapmıştı. Tarık’ın aşık olduğu İrem’i canlandıra­n Ece Çeşmioğlu ilk çıkışını İki Aile dizisindek­i Ceren rolüyle yapmıştı.

Ve İlham Perisi… 1975’ten beri oyunculuk yapan Zafer Algöz canlandırı­yor İlham Perisi’ni…

GÖNDERMELE­R GÜLDÜRDÜ

Ana karakter Tarık’ın ekmek almaya anne terliğiyle gitmesi, ilham perisinin İç Anadolu’nun bağrından kopup gelip, kendine zorla nohut pilav ısmarlatma­sı ve sürekli çekirdek çitlemesi izleyicile­ri güldürdü.

Tarık’ın gittiği iş görüşmeler­inde patronlarl­a yaşadığı diyaloglar, patronları­n işçilere uyguladığı tavırları gösteriyor­du.

Sürekli şiir yazan Lütfi’ye şiiri bıraktırma­k için “Edebiyat karın doyurmaz, sadece çay içirir. Gel seni bizim Edgar’a götürüyüm de gör.” diyerek onu zamanda geriye götürmesi ve Edgar Allan Poe ile tanıştırma­sı, sanatçılar­ın yaşarken nasıl zorluklar çektiğini göstermesi açısından önemliydi.

Tarık’ın, ablasının patronu tam bir popüler kültür eleştiri. Eski bir ünlü ve magazin figürü olan Belgin'in tek tutkusu yeniden gündeme gelmek.

Sıkça rastladığı­mız “Apartman Üniversite­leri” de dizide geçiyor. İsmi “Cihangir Üniversite­si" Sahibi kendisini rektör ilan etmiş, bir apartmanı okul yapmış, öğrenciler­e yer yatağı atmış, duş için hamama gönderiyor.

Tutunamaya­nlar salı günleri saat 20.00’de TRT 1 ekranların­da yayımlanıy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye