Evrensel Gazetesi

KANAL İstanbul’a karşı Insan ZINCIRI

-

KANAL İstanbul projesine karşı Sancaktepe’de insan zinciri oluşturan 7’den 70’e yüzlerce kişi, projeyi yaptırmaya­caklarını vurguladı.

Kanal İstanbul projesine karşı kurulan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasy­onu, Sancaktepe ilçesinde insan zinciri oluşturdu. Demokrasi Caddesi’ni boydan boya kapatan yüzlerce kişi “Kanal değil yaşam istiyoruz”, “Katıl durduralım İstanbul’u kurtaralım”, “Doların değil, doğanın yeşili”, “Kanala değil eğitime bütçe” sloganları attı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletveki­li Oya Ersoy, HDP il ve ilçe yöneticile­ri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üye ve yöneticile­ri, çok sayıda STK temsilcisi destek verdi.

7’den 70’e yüzlerce yurttaşın katıldığı eyleme, özellikle kadın ve gençler yoğun ilgi gösterdi. Bazı yurttaşlar­ın kundaktaki çocukları ile eyleme katıldıkla­rı görüldü.

Uzun süre devam eden eylemin ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasy­onundan Koray Türkay, Kanal İstanbul projesine görünürde 110 milyar TL harcanacağ­ını, bu para ile 10 bin yeni okulun yapılabile­ceğini ve emekçilere daha iyi bir yaşam kullanılab­ileceğini söyledi.

‘YA KARŞI ÇIKACAĞIZ YA DA…’

Kanalın İstanbul için felaket anlamına geldiğini vurgulayan Türkay, rant uğruna İstanbul’un yok edildiğini ifade etti. Türkay, kanalın İstanbul’un ekosistemi­ne geri dönüşü olmayacak şekilde vereceği büyük tahribata ya hep birlikte karşı çıkacaklar­ını ya da bu geri dönülmez korkunç projeye sahip olacakları­nı belirtti.

İktidarın kanalı yapmakta ısrarcı olduğuna dikkat çeken Türkay, “Biz de bu kanalı yaptırmama­kta ısrarcıyız” dedi.

‘ÇEKİN ARTIK ELİNİZİ CEBİMİZDEN’

HDP Milletveki­li Oya Ersoy ise, yaptığı konuşmada Kanal İstanbul’un rant projesi olduğunu söyledi. AKP iktidarını­n ömrünü uzatmak adına bu tür projelere imza attığını dile getiren Ersoy, tek amaçlarını­n halkın çıkarların­ı savunmak olduğunu, bu yüzden memleketin dört bir yanında talana karşı mücadele ettiklerin­i söyledi. AKP iktidarına karşı, kurdun, kuşun, çiçeğin, böceğin ve ağacın çıkarını savundukla­rını ifade eden Ersoy, “İktidarın tek bir derdi var. Birincisi kendi iktidarını devam ettirmek ve kendinin ve yandaş şirketleri­n çıkarından doğru bakıyor. Onun dışında halkın çıkarı hiçbir şekilde umurunda değil bu iktidarın. Bu ülkede biz sizi istemiyoru­z. İnin artık halkın sırtından çekin artık elinizi cebimizden. Hasankeyf’ten, Kaz Dağları’ndan elinizi çekin” dedi.

Yapılan konuşmalar­ın ardından eylem atılan “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları ve alkışlar eşliğinde son buldu. (İstanbul/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye