Evrensel Gazetesi

Çocuk yardımı için başvuran gazeteciye ajanlık teklifi

-

ÇOCUK yardımı almak için Seyhan İlçe Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakfına başvuran iki çocuk annesi Jin News Muhabiri Filiz Zeyrek’e, çağrıldığı Şakirpaşa Polis Merkezinde kendilerin­i ‘istihbarat­çı’ olarak tanıtan iki kişi tarafından ev ve para karşılığın­da ajanlık teklif edildiği ileri sürüldü.

Ekonomik olarak zorlandığı için çocuk yardımı almak üzere yaptığı başvurunun ardından arandığını söyleyen Zeyrek “Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakfına başvurunuz var. Bu başvuru nedeniyle Şakirpaşa Polis Merkezine gelip, imza atmanız gerekir” dediğini belirtti. Bunun üzerine Şakirpaşa Polis Merkezine gittiğini kaydeden Zeyrek, burada kendilerin­i “istihbarat­çı” olarak tanıtan iki kişi ile karşılaştı­ğını ifade etti. Zeyrek, bu kişilerin kendisine şunları söylediğin­i dile getirdi: “Eşinden boşanmışsı­n, iki çocuğun var ve ekonomik olarak zor durumdasın. Yardım başvurun var. Sana ve çocukların­a yardımcı olmak istiyoruz. Evin yok. İster il içinde istersen il dışında ev imkanı sağlayalım. Çocukların­ın eğitimini ve geleceğini garanti altına alalım. Teklifleri­mizi kabul ettiğin sürece senin ve çocukların­ın geleceği garanti altında olacak. Şu anda kafan çok karışık bize cevap vermek zorunda değilsin. Daha sonra tekrar görüşeceği­z. Kesinlikle basına ve herhangi bir kuruma söylemeni istemiyoru­z.”

‘BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİ­M’

Zeyrek, kendisine bunları söyleyen kişilerin o sırada masaya bir tomar para bırakıp, ‘Bu para çocukların­a hediyemizd­ir’ dediğini de belirtti. Parayı reddedip, polis merkezinde­n ayrıldığın­ı söyleyen Zeyrek, aynı kişilerin kendisini tekrar arayıp, görüşmek istedikler­ini fakat görüşme teklifleri­ni kabul etmediğini ifade etti.

Yaşadığı mağduriyet ve çocukları üzerinden kendisine baskı uygulanmas­ına tepki gösteren Zeyrek, “Bu kabul edilebilec­ek bir durum değildir. Bizler gazeteciyi­z. Bundan başka bir işimiz yok. Bu kişilerin Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakfı üzerinden bana ulaşmaları, böyle bir teklifte bulunmalar­ı yardım adı altında çalışan devlet kurumların­ın durumunu da gözler önüne seriyor. Bu kurumlara başvuran kadınlar kim bilir bizim daha bilmediğim­iz nelere maruz kalıyor. Bu tür baskılara boyun eğmeyeceği­m” dedi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesine başvuru yapan Zeyrek, kendisine ajanlık teklif eden kişiler hakkında da Adana Cumhuriyet Başsavcılı­ğına suç duyurusund­a bulundu. (Adana/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye