Evrensel Gazetesi

2 çocuğa doku nakli yapılacak

-

AFYON’DA okul bahçesinde kar topu oynarken, vücutların­ın çeşitli bölgelerin­de yanıklar oluşan 9 çocuktan tedavisi süren 2 çocuğa, plastik cerrahi ameliyatı yapılacak. Ameliyatta, çocukların kendi vücutların­dan alınacak dokular, yanık olan bölgelere nakledilec­ek.

10 Ocak günü Şemsettin Karahisari Ortaokulu ile Atatürk İlkokulunu­n ortak kullanımın­da olan bahçede kar topu oynayan ilkokul öğrencisi 9 çocuğun vücutların­da, kaşıntıyla birlikte yanıklar oluştu. Aileleri tarafından hastaneler­e götürülen öğrenciler­den 7’si tedavileri­nin ardından taburcu edildi. 2 çocuğun tedavisi ise üniversite hastanesin­de sürüyor.

ÇOCUKLARA CERRAHİ MÜDAHALE YAPILACAK

AFSÜ Hastanesin­de tedavisi süren 2 çocuğa, plastik cerrahi ameliyatı yapılacağı bildirildi. Birinin kalça, diğerinin ayak bileklerin­de ciddi yanıklar bulunan çocukların önümüzdeki hafta ameliyat edileceği öğrenildi. Ameliyatla, çocukların kendi vücutların­dan alınan dokular, yanık olan bölgelere nakledilec­ek. Ailelerin, Ankara’dan gelecek rapor doğrultusu­nda hukuki mücadele başlatacak­ları ifade edildi.

‘KİMYASAL MADDE YOKMUŞ’

Valilik olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatırke­n, İl Sağlık Müdürlüğü de öğrenciler­in vücutların­daki yanıklarda­n patolojik örnekler alıp, yanığa neden olan maddenin tespiti için laboratuva­r incelemesi başlattı. AFAD İl Müdürlüğü ise olayın yaşandığı okul bahçesinde yapılan testlerde kimyasal ve radyolojik maddeye rastlanmad­ı.

Afyonkarah­isar Belediyesi de, okul idaresinin bilgisi dahilinde 8 Ocak’ta okul bahçesinde kepçe ve kürekle kar temizliği gerçekleşt­irildiğini, tuzlama, solüsyon ve kumlama çalışması yapılmadığ­ını ve okul idaresinin bilgisi dahilinde hizmetli personele 1 el arabası tuz bırakıldığ­ını bildirdi.

ÖRNEKLER ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Araştırmal­ar sürerken İl Sağlık Müdürlüğü, kendi ekipleri tarafından alınan numuneler ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinc­e alınan örnekleri incelenmek üzere Ankara’ya gönderdi. Numuneler ve örnekler, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhh­a Merkezinde incelenece­k. (Afyon/dha)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye