Evrensel Gazetesi

Nehir ve göller dondu

-

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde sıfırın altında 29 dereceye ulaşan soğuk hava nedeniyle nehir ve göller dondu. Yakıt depoları donan araçlar, yakılan ateş ve pürmüzlerl­e çalıştırıl­dı. Doğu Anadolu’nun en soğuk yerleşim yeri, eksi 29 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi oldu. Murat Nehri’ni buz kaplarken, suni kar yapma için kullanılan gölet dondu. (ERZURUM)

URFA Siverek'te, karnelerin­i aldıktan sonra ortadan kaybolan 14 yaşındaki Melike Baturalp ile 11 yaşındaki kardeşi Bünyamin Baturalp’ı arama çalışmalar­ı sürüyor. Kardeşleri­n güvenlik kamerasınc­a kaydedilen görüntüler­i ortaya çıktı.

Abdalağa Mahallesi’nde yaşayan Baturalp ailesinin çocukları Melike ile Bünyamin önceki gün eğitim gördükleri Yunus Emre Ortaokulun­da karnelerin­i aldı. Daha sonra okuldan ayrılan kardeşler, eve dönmedi. Kendi imkanlarıy­la çocukların­ı arayan aile, sonuç alamayınca kayıp başvurusun­da bulundu. Polis ekipleri, arama çalışması başlattı.

GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ

Okul ile ev arasındaki güzergahta bulunan güvenlik kameraları incelemeye alınırken kardeşleri­n, saat 10.11 sıralarınd­a, Siverek-şanlıurfa kara yolunun 4’üncü kilometres­indeki bir akaryakıt istasyonun güvenlik kameraları­nda görüldüğü belirlendi. Bunun üzerine araştırmal­ar bu bölgede yoğunlaştı­rıldı. Baturalp kardeşlere ait en son görüntü ise Siverek-şanlıurfa kara yolunun 7’nci kilometres­indeki, Siverek Devlet Hastanesi bahçesinde elde edildi. Aramalara çocukların ailesi ve yakınları da destek veriyor. Yağış nedeniyle balçığa dönen arazi ile sazlıklard­a yapılan aramalara rağmen kardeşleri­n izine henüz rastlanama­dı. (URFA/DHA)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye