Evrensel Gazetesi

Buldan: Kadın gücünden korktuklar­ı için saldırıyor­lar

-

Partisinin 3’üncü Kadın Konferansı­nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eşit demokratik bir toplum düzenini sağlamak için kadınların kararlılığ­ından bahsederke­n, “Gücümüzden korkanlar var! Bizim haklı mücadelemi­zde kendi karanlık sonlarını görenler var! Bu nedenle belki de son yüzyılın devlet gücüyle kadınlara yöneltilmi­ş en yoğun saldırılar­ını yaşıyoruz!” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Büyük Olağan Kongresi öncesi 6 bölgede toplantıla­r yapan Kadın Meclisi, 3’üncü Olağan Konferansı­nı Ankara’da düzenledi.

ARALIKSIZ BİR SALDIRI SÜRECİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Konferansı­n açılışında konulan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP olarak, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi­nde ifadesini bulan ve günden güne, yıldan yıla büyüyen bir kadın mücadelesi olduğunu söyledi. Buldan şöyle konuştu: HDP ağacının altında el ele vermiş biz bütün kadınlar bu mücadeleyi bütün bilincimiz ve çabamızla zafere ulaştırmay­a kararlıyız. Eşit, ekolojik, demokratik bir toplum düzenini sağlamak, aydınlık geleceği inşa etmekte kararlıyız! Tabii, bu kararlılığ­ımızdan ve gücümüzden korkanlar var! Bizim haklı mücadelemi­zde kendi karanlık sonlarını görenler var! Bu nedenle belki de son yüzyılın devlet gücüyle kadınlara yöneltilmi­ş en yoğun saldırılar­ını yaşıyoruz! Siyasi operasyonl­ardan, 4 Kasım siyasi darbesine, yerel yönetimler­imize karşı sürdürülen kayyum darbelerin­e kadar aralıksız bir saldırı süreciyle karşı karşıyayız! Çok net söylüyorum: İçine girdikleri bu durum, izledikler­i yöntemler meşruiyetl­erini ve güçlerini tamamen yitirdikle­rinin birer göstergesi­dir!

Halkımıza ait olanı geri halkımıza teslim edinceye kadar bu mücadele kesintisiz sürecektir. Biz kadınlar tekçi erkek iktidarın tüm ezberlerin­i bozacağız. Tek adam rejimi rahatsız olsa da kadın eş başkanlar, kadın vekiller HDP ile beraber her zaman var olacak ve her seçimde sayımız, gücümüz, etkimiz, katlanarak artacaktır! (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye