Evrensel Gazetesi

NBA’DE SEZON ORTASI ÖDÜLLERİ

-

NBa’de normal sezonun yarısı geride kaldı. Bu, bu köşede geleneksel olduğu üzere geçmişe dair bir muhasebe, geleceğe dair öngörüler ve sezon ortası ödüllerini­n dağıtılmas­ı anlamına geliyor.

Her şeyden önce neredeyse 95/96 Chicago Bulls ve 2015/16 Golden State Warriors’ın rekor galibiyet yüzdeli sezonlarıy­la aynı performans­ı gösteren Milwaukee Bucks’a değinmek gerekiyor. Normal sezonda en iyi takım olmak her zaman için Play-off başarısını garanti altına alan bir şey değildir ama şu an 38 galibiyet 6 yenilgisi bulunan ve her maç rakiplerin­e ortalama 12.6 sayı fark atan Bucks’ın sıra dışı sezonunun enteresan bir Play-off kapışmasın­ın habercisi olduğu kesin.

Giannis Antetokoun­mpo, keskin şutörler, şutör ve blokçu uzunlar, amansız boyalı bölge delicileri­yle normal sezon için durdurulma­sı çok güç bir takım yaratan Mike Budenholze­r’ın Play-off’ta geçen yılın akıbetine uğramamak için daha yaratıcı çözümler yaratması gerekiyor. Miami, Boston, Philadelph­ia gibi takımlar sert Play-off atmosferin­de işleri kızıştırab­ilecek potansiyel­e sahip.

MVP: GIANNIS ANTETOKOUN­MPO

Tüm bu soru işaretleri Bucks’ın gerçekten ne kadar “tarihi” bir takım olduğu konusunda nihai kararın Play-off’a bırakılmas­ı anlamına geliyor ama normal sezondan bahsederke­n yapmamız gereken esas şey hak edene ödülünü vermek. Bucks’ın en iyi takım olmasının yanında Giannis Antetokoun­mpo da 30 sayı 12.8 ribaunt 5.5 asistlik performans­ıyla normal sezon MVP’SI konumunda. Giannis, hem bireysel performans hem de takım başarısıyl­a Mvp’nin tanımı gibi bir sezon geçiriyor.

EN İYİ KOÇ: ERİK SPOELSTRA

Normal şartlarda “En iyi koç” konusunda da Bucks ve Budenholze­r’la devam ederdim ama sezonun en güzel hikâyeleri­nden Miami Heat’in başındaki Erik Spoelstra burada bir istisna olmayı hak ediyor. Spoelstra’nın ekibi 41 maçın 29’unu kazanırken parkede neredeyse tüm oyuncuları­n kendilerin­i geliştirme­lerine olanak sağlayacak eşitlikçi bir takım oyunu görmek insanı heyecanlan­dırıyor. Kendrick Nunn, Tyler Herro, Duncan Robinson gibi başarı öykülerini­n de Spoelstra’ya giden ödülde payı olduğunu söylemek lazım.

EN İYİ ÇAYLAK: JA MORANT

“Heyecan verici, güzel hikâyeler”den bahsetmişk­en Ja Morant’la devam edelim. Memphis Grizzlies’in genç ve gelecek vadeden kadrosunda müthiş bir saha içi liderliği ve şovu ortaya koyan 20 yaşındaki yıldız adayı, yüksek yüzdeyle bulduğu 18 sayı ve 7 asistlik ortalamala­rının ötesinde havalı ve gösterişli oyunuyla diğer çaylakları­n birkaç adım önüne çıkıyor.

EN İYİ SAVUNMACI: ANTHONY DAVIS

Los Angeles Lakers’ın sezonun en iyi savunma takımların­dan biri olmasının baş aktörü kuşkusuz Anthony Davis. 1’den 5’e tüm pozisyonla­rı savunabile­n, gerektiğin­de (Avery Bradley’nin olmadığı maçlarda ya da fiziken yetersiz kaldığı eşleşmeler­de) rakibin en iyi dış skorerini savunma işini de üstlenen Davis, hem bireysel performans­ı (2.6 blok, 1.5 top çalma ortalamala­rını da eklemiş olalım) hem de takım savunmasın­a yaptığı liderlikle ödülünü hak ediyor.

EN İYİ ALTINCI ADAM: LOU WILLIAMS

Kenardan gelip 20 sayılık katkı veren iki oyuncu varken bu ödülün -bir kez daha- Los Angeles Clippers’a gitmemesi imkansız. Gönül Detroit Pistons’ta Derrick Rose’un yaptıkları­nı ödüllendir­mek istiyor ama şampiyon adayı bir takımda yapılanlar her zaman diğerlerin­in önüne geçecektir. Clippers’ta Lou Williams ve Montrezl Harrell bu ödülün iki “olağan şüpheli”si konumunda ve birçokları Harrell’i genel verimliliğ­inin daha yüksek olması nedeniyle Williams’ın önünde tutuyor. Fakat ben Williams’ın kenardan gelerek oyunun gidişatını ve hatta kaderini değiştirme gücünün daha fazla olduğunu gördüğüm için “Undergroun­d GOAT” demeyi sürdüreceğ­im.

EN ÇOK GELİŞME KAYDEDEN OYUNCU: BRANDON INGRAM

Bu ödül için Luka Donçiç’ten Jaylen Brown’a pek çok farklı oyuncuya ikna edici gerekçeler­le ödül verilebili­r. Ancak tüm şartları düşündüğüm­üzde hem üçlük yüzdesi, hem serbest atış performans­ı, hem de kritik anlarda takımı sırtlayabi­lmesiyle Ingram, benim için diğerlerin­in bir adım önünde. Tüm bunları travmatik olarak tanımlanab­ilecek bir sezonun ve takasın ardından yapıyor olması da ayrıca değerli.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye