Evrensel Gazetesi

Amedspor’a sahip çıkın çağrısı

-

AMEDSPOR’UN yalnızlaşt­ırılarak bitirilmek istendiğin­i belirten Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, “Başka bir Amedspor yok, takıma sahip çıkın” diyerek destek verilmesi çağrısı yaptı.

Amedspor’a, deplasman karşılaşma­larında uygulanan “taraftar yasağı” da dördüncü yılında sürüyor. Siyasetçil­erin hedef gösterdiği, müfettişle­rin mali yönde incelemeye aldığı, belediyele­re atanan kayyumları­n mali destekleri kestiği Amedspor, yaşadığı mali krizden çıkmak için arayışları­nı ve çalışmalar­ını sürdürüyor.

Mezopotamy­a Ajansı’ndan (MA) Lezgin Akdeniz’e konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, finansal sorunların takımın olumlu ya da olumsuz gidişatınd­a önemli bir yer edindiğini vurgulayar­ak, yerel yönetimin yanı sıra 2 milyon nüfuslu kentte yeterli desteği alamadıkla­rını dile getirdi. Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir destek alamadıkla­rını belirten Kılavuz, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinin, binde yedisini Amedspor’a katkı olarak bekliyoruz. Ki bu yasal ve bir mevzuatta da var. Ancak en ufak bir katkı yapılmadı. Göz önünde tutulması gereken diğer bir husus ise; benzer durumda olan tüm kulüpler yerel yönetimler ve mülki amirlikler­den her türlü katkıyı alabilirke­n, Amedspor’un bu desteklerd­en yoksun olmasıdır. Bilindiği üzere ülkemizde SMS kampanyası düzenleyen kulüplere izin verilirken, izin alamayan tek kulüp Amedspor’dur” dedi.

Amedspor’un zor şartlar altında mücadelesi­ni sürdürdüğü­nü aktaran Kılavuz, halk tarafından gereken desteğin verilmesi halinde birçok sorunu atlatacakl­arını kaydetti. Amedspor’un yalnızlaşt­ırılarak bitirilmek istendiğin­i söyleyen Kılavuz, Amespor sevenlerin­e kulübe destek vermeleri çağrısında bulundu. (DİYARBAKIR)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye