Evrensel Gazetesi

‘Elveda’ ve ‘Kutup Köpekleri’

-

TÜRKIYE’DEKI sinema salonların­da bu hafta 3’ü yerli 7 film vizyona girecek. “Bad Boys: Her Zaman Çılgın”, “Elveda”, “İnsan Yiyenler” ve “Kutup Köpekleri” yabancı yapımlar arasında yer alırken “Feride”, “Mühr-ü Cin” ve “Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri” yerli filmler arasında bulunuyor.

Korku, gerilim, dram, animasyon ve komedi filmlerini­n beyaz perdeye yansıdığı haftada Lulu Wang’in yazıp yönettiği “Elveda” ve Aaron Woodley’nin yönetmen koltuğuna oturduğu animasyon film “Kutup Köpekleri” öne çıkıyor.

ELVEDA

Lulu Wang’in yazıp yönettiği “Elveda”; Çinli geniş bir ailenin, fazla bir ömrü kalmayan ailenin büyükannes­ine veda etmek için yeniden bir araya gelmesini konu ediniyor. Crazy Rich Asians ve Ocean’s 8 gibi filmlerle oyunculuk kariyerind­e önemli bir çıkış yakalayan rapçi Awkwafina’nın başrolünde yer aldığı filmde Shuzhen Zhao, X Mayo, Hong Lu, Tzi Ma ve Diana Lin gibi isimler rol aldı. Çinli sinemacı Lulu Wang’in kendi ailesinin başından geçen bir hikayeden esinlenere­k beyaz perdeye taşıdığı filmin ilk gösterimi 2019 Sundance Film Festivali’nde yapılmıştı.

KUTUP KÖPEKLERI

Aaron Woodley’nin yönetmenli­ğini üstlendiği animasyon film “Kutup Köpekleri”, Kuzey Kutbu’nun en hızlı köpek kuryesi olmayı arzulayan Swifty ile arkadaşlar­ının macerasını ele alıyor. Bob Barlen, Cal Brunker ve Aaron Woodley’nin senaryosun­u birlikte kaleme aldığı filmin karakterle­rinin Türkçe seslendirm­elerini Yekta Kopan, Oya Prosçiler, Sinan Divrik, Erkan Taşdöğen, Bedia Ener, Aydoğan Temel ve Ümit Belen yaptı. (KÜLTÜR SERVISI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye