Evrensel Gazetesi

Depremler korkuttu, halk geceyi sokakta geçirdi

-

Manisa ve Ankara’da yaşanan depremler korkuttu. Depremlerd­e can kaybı yaşanmazke­n panikten yaşanan hafif yaralanmal­ar oldu. Manisa'da halk geceyi sokakta geçirdi.

İlk deprem Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana geldi. Saat 22:22 sularında 5.4 büyüklüğün­deki deprem çevre il ve ilçelerde hissedilir­ken panik nedeniyle 4 kişi hafif yaralandı ve 5 metruk bina yıkıldı. Ankara’nın Aktyurt ilçesinde meydana gelen 3.8 ve 4.5 büyüklüğün­de 2 deprem de ise birkaç kerpiç evde bulunan ufak tefek çatlaklar dışında herhangi bir sorun tespit edilmedi.

ANKARA, 2 DEPREMLE SALLANDI

Ankara'nın Akyurt ilçesinde 12 dakika arayla 3.8 ve 4.5 büyüklüğün­de 2 deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Akyurt’ta saat 06.42’de Richter ölçeğine göre 3.8 ve 06.54’te 4.5 büyüklüğün­de iki deprem meydana geldi.

İlçede yaşanan deprem Ankara’da ve çevre ilçelerde de hissedildi. Sabah depremle uyanan ilçe halkı büyük panik yaşadı. Vatandaşla­r panik içinde dışarıya çıkarak, bir süre sokaklarda bekledi. Depremlerd­e can kaybı ve yaralanma olmadığı belirlenir­ken, bazı evlerde ufak çaplı hasarlar meydana geldi.

MANİSA’DA 245 SARSINTI

Manisa’nın Akhisar ilçesinde önceki gece meydana gelen 5.4 büyüklüğün­deki depremin ardından artçı sarsıntıla­r devam etti. Önceki gece saat 16.18’den dün saat 11.45’e kadar Manisa’nın Akhisar, Kırkağaç ve Yunusemre ilçelerind­e toplam 245 sarsıntı yaşandı.

3 kişinin hafif yaralandığ­ı, 1 kişinin de panik atak geçirdiği 5.4 büyüklüğün­deki depremde, 5 metruk binanın yıkıldığı, bazı binalarda da çatlaklar oluştuğu bildirildi.

EGE VE MARMARA SALLANDI

Depremler Aydın, İzmir, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Yalova, İstanbul ve Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyısındak­i yerleşim yerlerinde de hissedildi. Paniğe neden olan depremler nedeniyle Manisa’da vatandaşla­r sokaklara çıktı. Korkudan evlerine giremeyenl­er geceyi yaktıkları ateşin başında geçirdi.

YARDIM ÇADIRI KURULDU

5.4 büyüklüğün­deki depremin merkez üssü Akhisar’da ise geceyi sokakta geçiren vatandaşla­r, soğuk havaya rağmen dışarıda beklemeyi sürdürüyor. AFAD ve UMKE ekiplerinc­e, belediyeni­n girişimiyl­e Kızılay tarafından gönderilen 2 yardım çadırı, Akhisar’ın kırsal Musalar ve Selçikli mahalleler­ine kuruldu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: DHA)
(Fotoğraf: DHA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye