Evrensel Gazetesi

Baba Damar: Müebbet alsa bile adalet sağlanmaya­cak

-

Ankara’da Çankaya Üniversite­si Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’in 2 Ocak 2019’da öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmes­ine ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ceren Damar’ın babası karar müebbet çıksa da adaletin sağlanamay­acağını söylerken, sanık tarafı diğer kadın cinayetler­inde olduğu gibi ceza indirimi için katille Ceren Damar arasındaki ilişki varmış gibi sunma çabasında bulundu.

‘HİÇBİR CEZA ADALETİ SAĞLAMAZ’

Savcılık mütalaasın­da sanık Hasan İsmail Hikmet için “canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet, “ruhsatsız tabanca bulundurma­k” ve “silahla tehdit” suçlarında­n da 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, “Birçok tanık dinlendi, belgeler açıklandı. Olay net bir şekilde ortaya kondu. Sanığa indirim alabilmek için kızıma iftira attılar. Sanığın geçmişi de suç makinesi. O yüzden ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasından başka bir seçenek görünmüyor. Bu ceza ile bile adalet tecelli etmeyecek” dedi.

EŞİME ‘SİLAHI TEMİZLE’ DEDİM

Gazeteduva­r’ın haberine göre duruşmada sanık Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak, 4 tanıkların­ın olduğunu, 3 tanesinin duruşmada 1 tanesinin ise tanık koruma programı kapsamında dinlenmesi­ni talep etti. Sanığın annesi Hikmet’in olay sonrası ilk olarak kendisini aradığını ve cinayetten sonra AVM’DE buluştukla­rını söyledi. “Eşime hemen silahı temizle dedim” dediğini anlatan sanığın annesi “Eşim oğlumun üzerindeki silahı ve bıçağı aldı. Telefon da ben de kaldı. Sonra da hemen emniyete giderek oğlumuzu teslim ettik” dedi. Ceren Damar’ın avukatı Çetin Arslan’ın “Oğlunuzun intihar mektubunu neden ertesi gün teslim ettiniz, o gün etmediniz?” sorusuna Hatice Hikmet, “Mektubu sonradan gördüm. Ertesi gün aradaki kitaplar yere düştü, mektup da arasındayd­ı” dedi.

‘BİR TEK SANIĞI YARGILAYAM­ADIK’

Sanık avukatı Vahit Bıçak, Ceren Damar’ın avukatları­ndan Uraz Bulut’un olayın doğrudan tanığı olduğu gerekçesiy­le bu davada avukatlık yapamayaca­ğını kaydetti. Avukat Uraz Bulut, “Olay olduğunda ben üniversite­de danışmanlı­k yapmıyordu­m. Bu davada Ceren’i yargıladık, aileyi yargıladık. Sıra bana geldi. Bu davada bir tek sanığı yargılayam­adık” dedi. Hakim, talebin reddine karar verdi.

‘BAŞKASININ HAYATINI DA KARARTMIŞ’

Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar, sanığın annesi Hatice Hikmet’e soru yöneltti. Damar, “Katil 2015 yılında başka bir kızın hayatını karartıyor. Kızın mahrem fotoğrafla­rını yayınlıyor­lar ve kız yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. Böyle bir olaydan haberdar mısınız?” diye sordu. Anne Hikmet, sorunun bu dava ile ilgili olmadığı gerekçesiy­le soruya cevap vermeyi reddetti.

DEDEDEN ‘EVLENME TEKLİFİ’ İDDİASI

Katil Hikmet’in dedesi İsmail Elçin ise torununun sigara dahil kötü alışkanlığ­ı olmadığını ileri sürerek “Torunum bana, akademisye­n kızımız için, ‘Bana evlenme teklifinde bulunuyor dede’ dedi” diye konuştu. Hakim, dede Elçin’e, sanığın “Ceren ile ilişkimizd­en ailemin haberi yoktu’ diye beyanını hatırlatın­ca “Ben dedesiyim. Bana söyledi” dedi. Hasan İsmail Hikmet ile 2008’den bu yana tanıştıkla­rını belirten Yiğit As ise Ceren Damar ile arasındaki ilişkiyi 2 yıl önce kendisine söylediğin­i ifade etti.

‘GİZLİ TANIK’ AÇIK İFADE VERDİ

Sanık avukatının gizli tanık talebinin reddedilme­si üzerine ismi okunan ‘gizli tanık’ Hasan Aktemir “Ben yakın arkadaşıyı­m. Ayrıldıkla­rı için sınavlarda Ceren hanımın kendisine baskı uyguladığı­nı söyledi” dedi. Savcı, bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasın­ı yineledi. Ceren Damar’ın avukatları, katil zanlısının cezalandır­ılmasını, hiçbir indirimin uygulanmam­asını talep etti.

DURUŞMA 21 ŞUBAT’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık avukatının taleplerin­in değerlendi­rmesi için duruşmaya yarım saat ara verdi. Ara ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatı Vahit Bıçak'ın dosyanın genişletme­si taleplerin­i reddetti. Esas ilişkin savunma yapılması için ek süre verilmesin­e karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 21 Şubat’a erteledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: DHA
Fotoğrafla­r: DHA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye