Evrensel Gazetesi

Satılan ikinci limuzin de Erdoğan’ın mı?

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlı­ğı döneminde hediye edilen ve satılan 2004 model Hyundai marka limuzinden sonra bir limuzin daha satışa çıkarıldı. CHP’LI Mahmut Tanal, “Ekonomik ömrünü doldurduğu” gerekçesiy­le satılan 2014 model Proton Perdana marka bir limuzinin de Erdoğan’a mı ait olduğunu sordu.

Hyundai 2004 yılında Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a limuzin hediye etmiş ve daha sonra bu limuzin satılmıştı. Bilgi edinme başvurusu kapsamında CHP’LI Tanal’ı bilgilendi­ren Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, 2004 model Hyundai marka limuzinin dışında 2014 model Proton Perdana marka bir limuzinin de Milli Emlak’a devredildi­ğini, bu aracın da önümüzdeki günlerde satılacağı­nı bildirdi. TBMM Başkanlığı ise suskunluğu­nu korudu.

2014 MODEL LİMUZİN DE SATIŞTA

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi imzasıyla verilen bilgide, kapatılan Başbakanlı­k tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen limuzinle ilgili bilgi talep edildiği belirtiler­ek, “İdaremiz kayıtların­da yapılan inceleme neticesind­e değerlendi­rmeye esas olabilecek 2 araç (2004 model 06 AN… plakalı Hyundai LZ Limousine ile 06 GA… plakalı 2014 model Pronto Perdana Limuzin) tespit edilmiştir” denildi.

5 YILLIK LİMUZİN ‘EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURDU’

Çiftçi, 2004 model Hyundai marka limuzinin ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiy­le açık ihale usulüyle satıldığı belirtildi. 2014 model Proton Perdana marka limuzinin ise tasfiye işlemlerin­in devam edildiği aktarıldı. 2014 model Proton Perdana marka limuzinin de Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a hediye edilen araçlardan biri olup olmadığı merak konusu oldu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a hediye edilen diğer 2004 model Hyundai marka limuzini devralan TBMM Başkanlığı ise bilgi edinme talebine ve soru önergesine henüz yanıt vermedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye