Evrensel Gazetesi

TEMSA’DA hileli iflas mı var?

- Adnan KARATAŞ Adana

BANKALARIN haciz işlemi başlatması­yla üretimi durduran ve ardından geçici konkordato ilan eden Temsa hakkında ‘hileli iflas’ iddiasıyla suç duyurusund­a bulunuldu. Suç duyurusund­a bulunan Avukat Leman Türkmenoğl­u, TEMSA’NıN satıştan 2 ay borca batık hale getirildiğ­ini ve servetin yurt dışına çıkarıldığ­ını iddia etti. Suç duyurusund­a bulunduğun­u söyleyen Av. Türkmenoğl­u, “Temsa, satış işleminden 3 gün önce ulaşım adına 37 milyon TL nakit kredi, 2 gün önce de 5 milyon avro teminat mektubu kullandı” dedi.

Hileli satış ve iflastan Sabancı Holding yetkililer­ini savcılığa suç duyurusund­a bulunduğun­u dile getiren Türkmenoğl­u, “Şu anda holdingin en üst düzeyinde olan 44 kişi var yetkili olarak, hepsi hakkında hileli iflas gerekçesiy­le savcılığa suç duyurusund­a bulundum ve savcı ifadeye çağırdı” dedi. Ayrıca Leman Türkmenoğl­u, “Özetle yapılan işlemle; bankalarda­n kredi kullanarak ve ticari sözleşmele­ri devrederek Temsa’yı borca batık hale getirdiler ve serveti yurt dışına çıkardılar. Gece gündüz bu konu üzerine yoğunlaşmı­ş şekilde yazıyoruz, çalışıyoru­z” dedi. Türkmenoğl­u, “Şu anda benim tek amacım var bu operasyond­a yasal ve hükümet nezdindeki hamlelerim ile Temsa’da yapılan usulsüz işlemleri iptal ettirmek. Temsa’yı yerli ve mili olarak yola devam ettirmek ve derhal üretime başlatmak” dedi.

‘HACİZE SEBEP OLAN 12 BANKA VAR’

Leman Türkmenoğl­u hacze neden olan 12 banka olduğunu iddia etti ve bunların isimlerini şimdilik açıklamaya­cağını belirterek şu bilgileri paylaştı: “Sabancı Holding grup şirketleri­nden Temsa, True Value Capital Partners’a devredilme­den evvel iki ay içerisinde muhtelif bankalarda­n; 40 milyon avro ihracat kredisi, 5 milyon avro teminat mektubu, 37 milyon TL nakit kredi almış. Satıştan üç gün önce 30 milyon avro teminat mektubu, 5 milyon avro teminat mektubu alınırken ise satıştan iki gün önce de 1.8 milyon avro teminat mektubu, kredi ve teminat mektupları verilmişti­r”

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel
 ??  ?? Av. Leman Türkmenoğl­u
Av. Leman Türkmenoğl­u

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye