Evrensel Gazetesi

‘İMAMOĞLU’NUN İNADINDAN YAPIYOR’

-

KAHVENIN dış tarafınday­ız. Bir masaya oturuyoruz. Biz sohbete başlarken Kanal’a itiraz edenler, onaylayanl­ara laf atıyor: “Konuşsana, anlat hadi. Benim gidecek yerim var sen ne yapacaksın.”

Hasan Kurt anlatmaya başlıyor, kıyı emniyetind­en emekli, uzun yıllardır burada yaşıyor. Kanal İstanbul’un inat nedeniyle yapıldığın­ı düşünüyor: “İmamoğlu seçildi ya, onun inadına yapılıyor bu...”

Ali ise Kanal’ı destekledi­ğini söylüyor: “Ben destekliyo­rum, belli bir zihniyet sahibi oldukları için hep olumsuz yönlerini söylüyorla­r. 200 tane adam ÇED raporu yapmış, biz onlardan daha iyi mi bileceğiz.”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK, SADECE ERDOĞAN’I DİNLİYOR

Masaya daha genç olan Hasan geliyor. Ali’ye itirazları var, önce onları sıralıyor: “Bu köyde duran herkes siyasi partisine göre bakıyor, Ak Partililer olsun diyor, diğerleri kabul etmiyor, Ali bey de ideolojik bakıyor, Recep Tayyip Erdoğan’ın dediklerin­i söylüyor. 200 bilim adamı var diyorsun, onun kaç katı itiraz eden bilim insanları var. Onları duyan yok” diyor.

Sonra da ekliyor: “Basın özgürlüğü olmayan bir ülkede işte bunlar oluyor, tek bir yerden öğreniyor işte. Erdoğan ne diyorsa onu biliyor, onu söylüyor.”

AKP’Lİ DE CHP’Lİ DE AYNI FİKİRDE: RANTI BİZE DÜŞMEZ

Berat Albayrak’ın bölgeden arazi alması tartışması da çok konuşulan konulardan. Hasan Kurt bu iddiayı hatırlatın­ca, Ali... geçtiğimiz günlerde Chp’den de bölgede arazi alanlar olduğu iddiasını hatırlatıy­or. Hasan Kurt ise, “O zaman kimmiş çıkıp açıklasınl­ar, herkes bilsin bunlar kim” diyor. Aynı fikirde oldukları tek nokta ise şu: “Ortada rant var, o rant ne sana düşer ne buna düşer, memleketin zenginleri var, bir de dışardan alanları düşünürsen trilyonlar dönüyor. O zaten bize düşmez.”

Bölgede dolaşan çok sayıda iddia var, büyük şirketleri­n Kanal güzergahın­da çok sayıda arazi kapattığı en çok dile gelen iddia. Hatta şirketler grubu adları da büyük rakamlar da dilden dile dolaşıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye