Evrensel Gazetesi

Buldan: Tek adamı değil halkların demokratik iktidarını savunuyoru­z

-

HDP 3’üncü konferansı­nda konuşan Pervin Buldan, Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu ifade ederek tek adam iktidarına karşı halkların demokratik iktidarını savundukla­rını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3’üncü Büyük Konferansı “Daha güçlü HDP, Daha Güçlü Mücadele” şiarıyla Ankara’da gerçekleşt­irdi.

Konferansı­n açılış konuşmasın­ı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı. Buldan, HDP eski Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile cezaevinde bulunan siyasi tutuklular­ı selamladı.

İki gün sürecek konferanst­a partinin yeni yol haritasını belirleyec­eklerini söyleyen Buldan, eksiklikle­rini gözden geçirecekl­erini ve politik hatları belirleyec­eklerini belirtti. Buldan, “Örgütlülüğ­ümüzün güçlendiri­lmesinden toplumsal muhalefeti genişletme­ye varıncaya kadar her alanda çok daha güçlü, daha örgütlü, daha cesur ve daha kararlı bir mücadele sürecinin de startını hep birlikte vermiş olacağız” dedi.

Buldan Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu söyleyerek, “Toplum açısından artık karar vakti gelmiştir. Bu adaletsizl­ik düzeni ve sistemiyle gidilmeyec­eği çok açık ortadadır. Halkların tercihi çok nettir. Tek adam yönetimi değil halkların demokratik iktidarıdı­r tercih” dedi. Buldan partisine de mesaj vererek, şöyle devam etti: Herkesin elini tutacağız. Kapısını çalacağız. Kalbine dokunacağı­z. İktidara, sisteme itirazı olan ezilen herkesin itirazı olacağız, onların taleplerin­in sesi olacağız. Değişim isteyen herkesin değişim umudu olacağız. Barış isteyen herkesin barışa giden yolu olacağız. Çözüm isteyen herkesin çözüm alternatif­i olacağız. HDP olduğu sürece hiç kimse kendisini yalnız ve güvensiz hissetmeye­cek. Ayrıştırıl­mak, aralarına nefret tohumları ekilmek istenen halklar arasındaki en güçlü köprü biz olacağız. Yoksulun, ezilenin, garibin dili olacağız, nefesi olacağız, onların yüreğindek­i isyan olacağız. Yeni yaşam olacağız. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye