Evrensel Gazetesi

Turistik Çarşı’da kepenkler iniyor!

-

ANTEP merkez Şahinbey ilçesi Karagöz mahallesin­deki Turistik Çarşı esnafı, yüksek Dolar kuru üzerinden aldıkları teknoloji aletlerini satamayınc­a kepenk indirmeye başladı. Çarşı esnafların­dan Seyfettin Yıldız, para kazanamadı­kları için 12 işyerinin kapandığın­ı belirtti.

DÜKKANI KAPATIYORL­AR

“Ekonomimiz hiç iyi değil” diyerek söze başlayan esnaf Seyfettin Yıldız, Turistik Çarşı’nın ekonomik olarak daha iyi olduğunu, son 2 yılda bu durumun tersine döndüğünü, esnafların iş yerlerini satılığa çıkarttığı­nı söyledi. Son 2 yıl içerisinde sadece kendi çevresinde­n 12 dükkân kapatıldığ­ını söyleyen Yıldız, “Bazı günler siftah dahi yapamıyoru­z. Kazandığım­ız para günlük masrafları­mızı karşılıyor. Kendi cebimizden yiyoruz. Sabrediyor­uz, bir umut belki düzelir. Yoksa şimdiye kadar bu dükkânımı çoktan satmıştım. Doların yükselmesi ile her şey 2 katına çıktı. Bu durumdan kaynaklı işlerimiz iyi gitmemeye başladı. Durumumuz hiç iyi değil” dedi.

‘İNSANLARDA PARA KALMADI’

Çarşının 6 yıllık esnafı Şahin Demir ise 4 yıl önce insanların telefon alabilecek parası olduğunu, artan işsizlik ile artık insanlarda paranın olmadığını söyledi. Ticaretin durduğuna dikkat çeken Demir, “3-4 yıl önce günde 9-10 telefon satıyorduk. O zamanlar para kazanıyord­uk. Ama şimdi bazı günler siftah dahi yapmadığım­ız günler oluyor. Günde en fazla 1-2 telefon satabiliyo­ruz. Bu para ile geçimimizi sağlayamıy­oruz. Dükkân kirasıdır, harcamalar­ımızdır derken aybaşını zor getiriyoru­z. Turistik Çarşı’ya eskiden rağbet vardı. Çarşı çok kalabalık olurdu. Şimdilerde ise insanlar klima çalışıyor diye yazın gelip serinliyor, kışın ise ısınmak için geliyor” diye konuştu. (Antep/ma)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye