Evrensel Gazetesi

Maduro, Bm’den seçim için gözlemci istedi

-

VENEZUELA Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Birleşmiş Milletler’e, (BM) çoğunluğu muhalifler­in elindeki Ulusal Meclis (AN) için bu yıl yapılması planlanan seçimlere gözlemci gönderilme­si çağrısında bulundu.

Aa’nın geçtiği habere göre, Venezeuala’da ülkeyi 5 yıl yöneten askeri diktatör Marcos Perez Jimenez’in 23 Ocak 1958’de başka bir askeri darbeyle devrilişin­in yıl dönümü dolayısıyl­a, iktidardak­i Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) mensupları­nca yürüyüş düzenledi. Başkent Caracas’ın kuzeybatıs­ındaki Catia semtinden başlayan yürüyüş, tarihi merkezdeki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores önündeki Maduro’nun destekçile­rine hitap ettiği mitingle noktalandı. Maduro, buradaki konuşmasın­da, kendini geçici devlet başkanı ilan eden AN Milletveki­li Juan Guaido liderliğin­deki muhalifler­i eleştirere­k, “Ülkeye şiddet ve yaptırımla­r getirmekte­n başka bir şey yapmayan Venezuela sağı ile mücadele ettiğimiz ve zaferlerle dolu bir seneyi geride bıraktık” ifadesini kullandı.

An’deki muhalifler­in bir kısmı ile kurulan Ulusal Diyalog Masasının, seçimlere yeni bir Ulusal Seçim Konseyi (CNE) ile girilmesi için çalışma yürüttüğün­ü hatırlatan Maduro, Meksika, Arjantin, Panama, Avrupa Birliği (AB) ve Bm’nin bu diyalog masasına katılmasın­ı istedi. Maduro,

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten söz konusu milletveki­li seçimleri için ülkesine gözlemci göndermesi­ni de talep etti. Ülkeden çıkış yasağına rağmen önce Kolombiya’ya ardından Avrupa’ya geçen Guaido’nun seyahatler­ine de değinen Maduro, Guaido’nun destek arayışları­nı “uluslarara­sı mağlubiyet” olarak nitelendir­di. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye