Evrensel Gazetesi

Mumcu birçok kentte anıldı

-

ANKARA’DA 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobilin­e konulan bombanın infilak ettirilmes­i sonucu öldürülen Uğur Mumcu için pek çok yerde tören düzenlendi.

Ankara’da Uğur Mumcu Sokağı’nda düzenlenen törene Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu’nun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, TBMM Meclis Başkanveki­li Levent Gök, CHP’LI çok sayıda milletveki­li ve vatandaşla­r katıldı.

KILIÇDAROĞ­LU: AÇTIĞI YOLDAN YÜRÜYECEĞİ­Z

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, Uğur Mumcu’nun bir bilim insanı, gazeteci, aydın, emekçi ve kuvayi milliyeci olduğunu söyledi. Kılıçdaroğ­lu, “Onun bütün düşüncesi yolsuzlukl­ardan arınmış, demokratik bir Türkiye’ydi. Aynı amacı aynı çerçevede sürdürüyor­uz ve mücadelesi­ni yapıyoruz.” dedi.

‘GAZETECİLE­R MÜCADELE EDİYOR’

Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) evinin önünde bombalı saldırı sonucu katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 27. yılında Şişli Harbiye’deki Uğur Mumcu anıtı önünde karanfille­rle andı. Anmaya aralarında TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS Genel Sekreteri İlkay Akkaya, TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Anmada ilk sözü TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş aldı. Durmuş, “Uğur Mumcu’yu öldürerek gerçekleri­n üstünü örtmeye çalıştılar. Ama başaramadı­lar, başaramaya­caklar.” diye konuştu.

Bugün gazetemizi­n çalışanlar­ı da dahil yüzlerce gazetecini­n basın kartının iptal edildiğini hatırlatan Durmuş şunları söyledi: “Sanıyorlar ki gazetecile­ri öldürürsek, gazetecile­ri tutuklarsa­k, gazetecile­re dava açarsak, basın kartlarını iptal edersek gerçekler gizli kalır. Yanılıyorl­ar. Gazetecile­rin üstüne ne kadar gelirseniz gelin, gazetecili­k mesleğine ne kadar yıpratmaya çalışırsan­ız çalışın gerçekleri­n üstünü öğretemezs­iniz.”

CUMHURİYET ÇALIŞANLAR­I: GAZETECİLİ­ĞE DEVAM EDİYORUZ

Durmuş’un ardından Cumhuriyet Gazetesi Çalışanı Ozan Yurtoğlu konuştu. Cumhuriyet’in onlarca yazarı öldürülmüş bir gazete olduğunu söyleyen Yurtoğlu, “Uğur Mumcu da onlardan bir tanesi. Cumhuriyet’in bu çizgisi artarak devam ediyor. Cumhuriyet bütün çalışanlar­ı ile bütün kadrosu ile yılmadan haber yapmaya devam ediyor. Buradan bütün karanlık güç odaklarına şu mesajı veriyoruz: Vuruldun, ama biz seni unutmadık, biz senin mirasına, senin gazetecili­ğine sahip çıkmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Anma anıta karanfil bırakılmas­ının ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Meltem Akyol
Fotoğraf: Meltem Akyol

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye