Evrensel Gazetesi

ÇAKIRÖZER: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜN­E BÜYÜK DARBE

-

CHP Milletveki­li Utku Çakırözer, basın kartlarını­n iptal edilmesine tepki gösterdi. Çakırözer, basın kartı başvurular­ının bekletilme­sinin cezalandır­ma pratiğinin kendisi haline geldiğini belirterek şöyle dedi: “Gazetecile­r fiilen kartsız bırakılıyo­r. Basın kartlarını­n iptal edilmesini­n gerekçesi ne?

Gazetecile­r; meslekleri­ni yapmak, halka gerçekleri aktarmak için mecbur bırakıldık­ları basın kartından fiilen mahkum bırakıldı. Turkuvaz Kart için daha ne kadar bekletilec­eklerini bilmeyen gazetecile­r ellerindek­i Sarı Basın Kartı’ndan da oldu. Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanlığı sorularına yanıt vermiyor. Bu, basın özgürlüğün­e büyük darbe” dedi.

‘GAZETECİLE­RİN KARTLARINI GAZETECİLE­R VERSİN’

Çakırözer daha önce bazı gazete ve gazetecile­re basın kartı verilmemes­i yönünde bir liste oluşturuld­uğu iddiasını hatırlatar­ak “Bugün kartları iptal edilen yüzlerce gazeteci derhal kart sahibi olamazsa söz konusu ambargo iddiaları da doğrulanmı­ş olacak” diye konuştu.

Basın kartlarını­n basın meslek örgütlerin­den oluşan bağımsız bir kurul tarafından verilmesi yönünde talebin yıllardır dile getirildiğ­ini belirten Çakırözer, “Son yaşananlar gösterdi ki gazetecile­rin kartlarını artık gazetecile­r hazırlamal­ı. Kart taşımanın koşulları yine gazetecile­r tarafından belirlenme­li” dedi.

ÖZEL: BU DÜŞMANCA TUTUMDAN GERİ DÖNÜLMELİD­İR

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel sosyal medya hesabından şöyle dedi: “Geçen hafta medyayı ayırmadıkl­arını söyleyen Fahrettin Altun’un İletişim Başkanlığı, başta Evrensel gazetesi olmak üzere ‘iktidar yanlısı’ olmayan kurumlarda çalışan çok sayıda gazetecini­n basın kartını gerekçe dahi bildirmede­n iptal etti. Bu düşmanca tutumdan geri dönülmelid­ir!”

YÜCEER: BU YANLIŞTAN DERHAL VAZGEÇİLME­LİDİR

CHP Milletveki­li Candan Yüceer de sosyal medya hesabından basın kartlarını­n iptal edilmesine tepki gösterdi. Yüceer “Gazetecili­ğe, basın özgürlüğün­e, halkın haber alma hakkına bir darbe daha... Evrensel’in tüm çalışanlar­ının, TGS Genel Başkanının ve daha yüzlerce gazetecini­n basın kartı gerekçesiz şekilde iptal edildi! Bu yanlıştan derhal vazgeçilme­lidir.” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Fotoğraf: CHP Basın
Fotoğraf: CHP Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye