Evrensel Gazetesi

EMEP: MESS sözleşmesi yoksulluğa devam sözleşmesi­dir!

-

EMEK Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, Türk Metal ile MESS arasında imzalanan sözleşmeye dair açıklama yaptı.

Türk Metal’in sözleşme süresince işçilerin beklentile­rini düşürdüğün­ü ifade eden Arzu Erkan, “Sendikacıl­ar tarafından ‘zafer’ olarak adlandırıl­an sözleşmeye yakından bakınca söylenecek tek şey; bu, yoksulluğa devam sözleşmesi­dir! Her şeyden önce iddialı sözlerle açıklanan rakamlar enflasyon nedeniyle yaşanan kayıpları karşılamak­tan çok uzaktır. Bu büyük başarı hikayesini­n altında yatan gerçek işe yeni giren işçinin asgari ücretten sadece 100 lira daha fazla alacağı” dedi.

Türk Metal Başkanı Pevrul Kavlak’ın Bursa mitinginde “TUİK’IN belirlediğ­i enflasyon, gerçek enflasyon değil” sözlerini hatırlatan Erkan, “Her zaman olduğu gibi söyledikle­rini masada unutan Kavlak metal işçisini bir kez daha enflasyona ezdirmişti­r” ifadelerin­i kullandı.

Erkan, “İşçilerin inisiyatif sahibi olabilmesi için sendikal bürokrasiy­e rağmen en küçük üretim birimine dayanan, kendilerin­in kurduğu komiteler etrafında birleşmesi­dir. Bu yapılmadan işçiler söz, yetki ve karar sahibi olmadan kendi geleceğini ellerine alamazlar” dedi.

Ayrıca Birleşik Metal-İş’in işçi baskısı nedeniyle bu sözleşmeye imza atmadığını ifade eden Erkan şöyle devam etti: “10 bin metal işçisi sefalet zammını kabul etmeyerek greve çıkacak. Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevi türlü ayak oyunları ile düşük ücrete mahkum edilen tüm metal işçilerini­n grevidir. Başta metal işçileri olmak üzere tüm işçilerce sahiplenil­medir! (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye