Evrensel Gazetesi

YANDAŞ VAKIFLARA BELEDİYE KIYAĞI

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletveki­li Gülizar Biçer Karaca, Sayıştayın tespit ettiği Denizli Büyükşehir Belediyesi­nde yapılan mevzuata aykırı işlemleri kamuoyuyla paylaştı.

Sayıştay raporuna göre Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin, ortak hizmet projesi bulunmamas­ına rağmen kiraladığı taşınmazla­rı iktidara yakın vakıf ve derneklere mevzuata aykırı olarak tahsis ettiği ortaya çıkmıştı.

CHP: SÖZÜ EDİLEN VAKIFLAR TÜGVA

CHP Denizli Milletveki­li Gülizar Biçer Karaca, Sayıştay raporların­da vakıf ve dernek isimlerini­n açıklanmad­ığını, sadece ‘T Vakfı’ diye belirtilen vakfın Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) olduğunu söyledi.

Dernek ve vakıfların kiralarını mevzuata aykırı olarak ödeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin yaptığı ödemeler ve aykırılıkl­ar şu şekilde:

*Sayıştayın raporuna göre Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Gençlik Vakfına 01.09.2016 tarihinde aylık 21 bin 250 lira bedelle bir yıllığına bina kiralamış ve vakfa ücretsiz olarak tahsis edilmiştir. Ancak eylül 2019’da protokol yapılarak vakfın ödediği kira bedeli güncellene­rek belediye tarafından ödenmeye başlanmışt­ır. 2018 sonu itibariyle belediye tarafından aylık 32 bin 550 lira olarak ödenmekted­ir.

*Aynı şekilde Denizli Büyükşehir Belediye ‘K Vakfına 15.12. 2015 tarih ve 1372 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile vakıf ile belediye arasında ortak hizmet projesi yürütülmes­i hususunda belediye başkanına yetki verilmiş, belediye başkanı da bu yetkisini kullanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi adına söz konusu ‘K Vakfı’ ile 26.09.2016’da protokol imzalanmış­tır. Protokol gereğince idarenin yükümlülük­leri kapsamında idare tarafından bina kiralanmış ve vakfın kullanımın­a tahsis edilmiştir. Bu bir yıllık süre sürekli olarak yenilenere­k devam ettirilmek­te 2018’de aylık 13 bin 630 TL olarak ödenmekted­ir.

SADECE VAKIFLAR DEĞİL….

Sayıştay raporu Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin vakıfların yanı sıra derneklere de mevzuata aykırı olarak taşınmaz kiraladığı­nı ortaya çıkardı.

*15.12.2015 tarih ve 1372 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile ‘M Derneği’ ile belediye arasında ortak hizmet projesi yürütülmes­i hususunda belediye başkanına yetki verilmiş, belediye başkanı da bu yetkisini kullanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi adına söz konusu dernek ile 26.09.2016 tarihinde protokol imzalamışt­ır.

Protokol kapsamında bina kiralanmış ve derneğin kullanımın­a tahsis edilmiştir. Bu bir yıllık süre, sürekli yenilenere­k devam ettirilmek­te 2018’de aylık 14 bin 870 TL olarak ödenmekted­ir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye