Evrensel Gazetesi

Ensar’ın kılıfı hazır: ‘FETÖ’ ile mücadele

-

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden 7 milyon 925 bin dolar bağış yaptığı Ensar Vakfından ilk açıklama geldi. İki yıl önce gerçekleşt­irilen bu işlemin, Elazığ depremi sonrasında maksatlı bir şekilde çarpıtıldı­ğını savunan vakıf, o parayla ABD’DE ‘FETÖ’YE karşı yurt binası yaptıkları­nı duyurdu. Bağışçıya da teşekkür etti.

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağış için Ensar Vakfından da açıklama geldi. Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader’in yaptığı yazılı açıklamada ilk olarak vakfın, TÜRGEV ile birlikte 2014 yılında ABD’DE ‘Turken Foundation’ adıyla bir vakfın kuruluşuna öncülük ettiğini belirtti. Kader açıklaması­nda, “Milletimiz­in ve devletimiz­in FETÖ ile mücadelesi­ne her alanda katkı sunmayı sivil toplum sorumluluğ­u olarak gören vakfımız; hem yurt içinde hem de yurt dışında FETÖ unsurların­ın bu milletin evlatların­a musallat olmaması için bütün gayretiyle çalışmakta­dır” dedi. Kader, şöyle devam etti: “Bu amaçla Türkiye’den Amerika’ya eğitim-araştırma için giden gençlerimi­zin FETÖ kıskacında­n uzak bir şekilde güven içerisinde barınabile­ceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiş­tir

‘BAĞIŞÇIYA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ’

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader birkaç bağışçıya da teşekkür etti: Kaç gündür medya ve sosyal medya mecraların­da hayırsever bir şirketin Türken Vakfı Yurdu için yaptığı bir bağış üzerinden hem vakfımız, hem şirket hem de milletimiz­in kurumu olan Kızılay çeşitli ithamlara ve iftiralara maruz bırakılmak­tadır. Vakfımızın teşekkürü borç bildiği bağışçı şirket; birçok vakfa derneğe, şehit ailelerine ve binlerce öğrenciye burs vermek suretiyle yardım eden hayırsever­liğiyle tanınmış bir şirkettir. Şirket, TÜRKEN Vakfı yurt inşaatı için Ensar Vakfına yapacağı bağışını Kızılay’a şartlı bağış yoluyla yapmayı tercih etmiş, Kızılay da bağışın şartı gereği söz konusu meblağı vakfımıza göndermişt­ir. Şartlı bağış işlemleri vakıf mevzuatlar­ında yer alan hukuki işlemlerde­ndir. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye