Evrensel Gazetesi

Meclis personel sandığında milyonlar yok olmuş

- Birkan BULUT Ankara

TBMM Personeli Yardımlaşm­a Sandığında geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimin ardından, bugüne kadar usulsüz krediler verildiği ortaya çıktı. Meclis başkanlığı­na ve adli mercilere ulaşan olayda, zimmete para geçirmenin de olduğu belirtiliy­or. Ayrıca usulsüzlüğ­ün 11 milyon Tl’yi bulduğu iddia ediliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) çalışan personelin ücretlerin­den kesilerek oluşturula­n yardımlaşm­a sandığında, 15 Ocak’ta yapılan genel kurul ile yeni yönetim belirlendi. Ancak Mustafa Köksal’ın başkanlığı­nı yaptığı yeni yönetim göreve geldiğinde sandık bulunan hesaplarda bazı usulsüzlük­ler tespit etti. Hesaplar incelendiğ­inde bazı kişilere çok yüksek miktarlard­a krediler verildiği belirtilir­ken, ayrıca zimmete para geçirme de olduğu iddia ediliyor. Bunun üzerine konu Meclis Başkanlığı, Meclis Sekreterli­ği ve adli mercilere iletildi.

MECLİSTE BU KEZ ÇALIŞANLAR TOPLANDI

Yaşananlar­la ilgili bilgilendi­rme yapılması için dün meclis personeli toplantıya çağrıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda eski ve yeni yönetim kurulu başkanları açıklamala­rda bulundu. Son genel kurulda seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Köksal, usulsüzlüğ­ün tespit edilmesini­n ardından idari ve adlı takibi başlattıkl­arını açıkladı. 1380 üyenin hakkını korumak için toplandıkl­arını belirten Köksal, sorumlular­ın belli olduğunu aktardı.

20 OCAK’TA TESPİT EDİLDİ

Ardından söz alan Denetim Kurulu Üyesi Hikmet Yıldız, “20 Ocak’ta hesaplar istenildi ve büyük usulsüzlük olduğu görüldü. TBMM genel sekreterin­e ve başkanına ilettik. 24 Ocak’ta suç duyurusund­a bulunduk. Sandık tüzüğüne uygun hareket etmeyen ve usulsüz kredi dağıtan bu kişileri size ve adalete teslim ediyorum” dedi.

‘USÜLSÜZLÜK DEĞİL, ŞÜPHE’ SAVUNMASI

Eski Yönetim Kurulu Başkanı Şeref İba, iddiaları yalanlamay­arak şöyle konuştu: “İçiniz ferah olsun, tespit ettiğimiz sandık tutarsızlı­klarıyla ilgili sorumlular belli. Kesinleşti­kten sonra usulsüzlük diyebiliri­z, şu anda şüphe var. Usulsüz dağıtılan krediler 2015 döneminden ve dekontlar üzerinden denetleme yapılıyor” dedi.

‘ÖDEMEYENLE­Rİ ÇAĞIRDIK’

Sandığın batmadığın­ı ve farklı bir bilgisayar programı nedeniyle hesaptaki tutarsızlı­kların kolay fark edilemeyec­eğini savunan İba, “Usulsüz verilen kredi varsa, kaç katı alıncaksa tahsil edeceğiz. Zaten ödemeyenle­ri çağırdık, vereceğiz diyorlar” diye konuştu.

SALONDAN TEPKİLER

Eski Başkan İba’nın konuşması salondan gelen sorular ve tepkilerle sıkça kesildi. Bir Meclis çalışanı, “7 milyon TL gitti deniyor. Bu konuda bizi aydınlatın. Bilgisayar arkasında program diyorsunuz Fetö’cüler mi geldi ki bilgisayar arkasında?” dedi.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye