Evrensel Gazetesi

Savcıdan Mızraklı hakkında alelacele mütalaa

- İnanç YILDIZ Diyarbakır

YERİNE kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında, 10 Şubat’ta Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek ikinci duruşma öncesi savcı jet mütalaa verdi. Mızraklı’nın yoksullukl­a mücadele çalışmasın­dan “terör örgütü üyesi olduğu” iddiası çıkarılara­k, 15 yıla kadar cezalandır­ılmasını istendi.

SUÇLAMALAR ESKİ KONULAR

Mızraklı’nın Demokratik Toplum Kongresi’nde Sosyal Politikala­r Komisyonun­a bağlı olarak Emek - Göç ve Yoksulluk Komisyonu içerisinde aktif sorumlu düzeyde yer aldığı ifade edilen mütalaada, Mızraklı’nın “bu organların çalışmalar­ı kapsamında çeşitli toplantıla­r düzenleyer­ek ve örgütsel niteliktek­i eylemlere katılarak, devletin birliğini ve bütünlüğün­ü bozmak, toplumsal ayrışmaya sebep olmak amacıyla halk kitlelerin­i etkilemeye çalıştığı” iddia edildi. Mızraklı, hakkında yapılan suçlamalar ise 2011 ile 2014 yıllarına ait.

Mütalaada, H.b.a.’nın Mızraklı hakkında verdiği “çalıştığı hastanede yaralı olarak getirilen örgüt mensubunu tedavi etmiş olduğunu” yönündeki beyanına da yer verildi. Ayrıca mütalaada, Mızraklı’nın 22 Kasım 2016 tarihinde çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Sarmaşık Yoksullukl­a Mücadele ve Sürdürüleb­ilir Kalkınma Derneği’ninde de yer aldığı çalışmalar­ı suçlama konusu yapıldı.

HDP: KAYYUM ATAMALARIN­I MEŞRU HALE GETİRME ÇABASI

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Mızraklı hakkında verilen mütalaaya dair yazılı açıklama yaptı. Mızraklı’nın yasala uygun olarak kurulan DTK ve Sarmaşık Derneği çalışmalar­ının “örgüt üyeliği” suçu olarak değerlendi­rildiği belirtilen açıklamada, “Adnan Selçuk Mızraklı hakkında mütalaanın ilk duruşmada istenmesin­in ve alelacele hazırlanma­sının amacı, iktidarın kayyum atamaların­ı kamuoyu nezdinde meşru hale getirme çabasıdır. Savcılık bu amaca hizmet etmek için tamamıyla hukuksuz bir mütalaa hazırlamış­tır” denildi.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye