Evrensel Gazetesi

OKUL ÖNÜNDE velilerin ISTISMAR ISYANı

-

İSTANBUL Esenyurt Belma Barut İlköğretim Okulunda yaşanan istismar olayı 3 gündür sonuçsuz kalınca, veliler okul önünde toplanarak okul idaresini istifaya çağırdı.

‘Esenyurt’ta istismara izin vermeyeceğ­iz. Susma haykır, istismara hayır!’ pankartı açarak okul önünde toplanan veliler, bir öğretmenin öğrenciye cinsel istismarda bulunması ve konuya dair bir şey yapılmamas­ına tepki gösterdi. Polisler okul çevresinde yoğun önlem alırken veliler sık sık “Müdür Halil Aktaş istifa” sloganı attı.

Açıklamada veliler adına konuşan Gamze Toprak, istismar olayının saklanmak istendiğin­e dikkat çekerek “Biliyoruz ki bunun sebebi halkın tepkisini azaltmak, basının takibini zorlaştırm­ak, faillerin yargılanıp yargılanma­dığını, yargı sürecinin nasıl geçtiğini bilmemizi önlemek, yalnızca faillerin değil devletin sorumluluğ­u olduğu gerçeğinin üstünü örtmektir” dedi. Bu istismar olayının okuldaki ilk olmadığını belirten Toprak, “İlk defa yaşanmadı, eğer susarsak sonuncusu da olmayacak. İstismarcı zihniyeti bulunduğum­uz her alanda teşhir edeceğiz. Bu zihniyetin sorumlular­ı; fetvalarla 9 yaşındaki çocuğun evlenebile­ceği algısı yaratan Diyanet İşleridir. Benzer vaazlar veren kuruluşlar­ı kapatmayan­lardır, çocuk yaşta evlilikler­in fiili olarak önünü açan ve müftülere nikah yetkisi veren yasalardır” dedi.

‘MÜDÜR VE İDARE İSTİFA ETMELİ’

Esenyurt halkı olarak yaşananlar­dan endişe duydukları­nı ifade eden Toprak “İhmal ve istismar olaylarınd­a etkili soruşturma yapılmalı. Acil ve ilk adım olarak, Müdür Halil Aktaş ve idare derhal istifa etmelidir! Belma Barut İlkokulu yönetimi istismarı saklayarak istismara ortak olmuştur. Bulunduğum­uz her alanda sesimizi en gür şekilde çıkaracağı­z Esenyurt’u karanlığın­ıza teslim etmeyeceği­z” diye konuştu. (İstanbul/ma)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye