Evrensel Gazetesi

Ceren Damar’ın katiline ağırlaştır­ılmış müebbet

-

Çankaya Üniversite­si Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel davasının dördüncü duruşmasın­da karar verildi. Sanık Hasan İsmail Hikmet için ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verildi ve cezada indirime gidilmedi. Duruşmada savunma yapan sanık avukatının “Eğer Ceren Damar yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanac­aktı” şeklindeki sözleri büyük tepki çekti.

Öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversite­si Hukuk Fakültesin­de Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in dördüncü duruşması Ankara Adliyesi 33. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Kopya çektiği için tutanak tutması sebebiyle hocasını öldüren sanık Hasan İsmail Hikmet’i Avukatı Vahit Bıçak, “Katliam yapmadı. Kantine gidip öğrenciler­in üzerine elindeki silahı boşaltabil­irdi ama yapmadı” gerekçesiy­le savunarak Ceren Damar hakkında skandal söylemlerd­e bulundu. Bıçak, “Eğer Ceren Damar yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanac­aktı” ifadesinde bulundu. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu katılma talebinde bulundu, talep suçtan doğrudan zarar görülmediğ­i gerekçesi ile reddedildi.

CİNAYETİ İŞLEYEN SANIK ‘SAMİMİ’ İMİŞ

Dosyada Ceren Damar’ın bilgilerin­e ve telefon kayıtların­a ulaşılamad­ığını ifade eden Bıçak, “Bilgileri açıklanırs­a ne deşifre olacak merak ediyoruz. Sanığın samimi beyanları, tanık beyanları ortadadır. Görevi olmadığı halde sınav gözetmenli­ği yapmıştır” diyerek sanığa verilmek istenen cezaların ‘Orta Çağ zihniyeti’nde olduğunu savundu. “Sanığın ‘pişmanım’ sesine kulak verin” diyen Bıçak, kadınların ve kamuoyunun tepkisini kastederek “Duruşma dışındaki faaliyetle­r televizyon­larda savunuluyo­r ve Orta Çağ zihniyetin­e götürüyor” dedi ve “Şu ana kadar 250 dava açtık bunların devamı gelecek” diye tehdit etti. Ceren Damar’ın, deneyimsiz olduğunu ve Hasan İsmail Hikmet’i yanlış yönlendird­iğini iddia eden Bıçak, savunma yapmaktan öte sık sık basında kendi ile ilgili çıkan ve çıkması olası haberlere dair konuştu, mahkeme başkanı Bıçak’ı, “Sen buraya mı, basına mı hitap ediyorsun. Varsa derdin git açık oturum yap” diye uyardı. Skandal açıklamala­rına devam eden Bıçak bu sefer de “Ceren Damar 15 Temmuz darbe girişimini övdü” dedi.

SANIĞA HAPİS CEZASI

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hikmet’e “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayar­ak öldürmek” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verdiği cezada takdir indirimi uygulamadı. Hakkında “Kamu güvenliğin­i tehdit” suçundan beraat kararı verilen sanığa “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan 1 yıl hapis ila 600 TL para cezası kesildi

Kararın ardından duruşmaya katılanlar gözyaşları­nı tutamadı. Bazı izleyicile­r sanığa “İşte şimdi katilsin” diye seslendi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye