Evrensel Gazetesi

Baba Damar: Sanığın avukatına dava açacağım

-

Ankara’da, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında ‘ölünün hatırasına saygısızlı­k’ ile ‘tehdit ve hakaret’ suçlarında­n dava açmaya hazırlanıy­or.

Sanık avukatı Vahit Bıçak esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunma sırasında Ceren Damar Şenel’in, müvekkilin­e cinsel istismarda bulunduğu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğü ve müvekkilin­i tehdit ettiğini iddia etmişti. DHA’YA konuşan baba Mustafa Damar, 14 aylık hukuk mücadelesi­nin sonunda mahkemenin sanığa ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verdiğini hatırlattı. Cezanın adaletin tecelli etmesine yetmediğin­i söyleyen Mustafa Damar, “Burada mahkemeye söyleyebil­eceğimiz bir şey yok. Heyet mevcut yasalar çerçevesin­de öngörülen cezayı verdi. Ülkemizde bilindiği gibi idam cezası yok. Onun bir alt cezası ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası. Fakat bu da gerçekten uygulanan bir ceza değil; benim üzüntüm bu. Bunun karşılığı 30 yıl hapis. Bu cezayla da adaletin tecelli ettiğine inanmıyoru­m.” dedi.

‘KARŞILIKSI­Z KALMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Davada sanık avukatı Vahit Bıçak’ın psikolojik şiddetine maruz kaldıkları­nı belirten Damar “Ölünün hatırasına hakaret etti. Daha da ileri giderek şahsıma, aileme yönelik psikolojik şiddet uyguladı. Kamuoyunun gözü önünde tehditlere varan ifadelerde bulundu. Bunların karşılıksı­z kalmaması gerekir. Bugüne kadar sabrettim, kızımın davasının zarar görmemesi için sustum. Ancak bunların tamamını derledim, toparladım. Kesinlikle yanına bırakmayac­ağız. Önümüzdeki günlerde harekete geçeceğim. Kesinlikle dava açacağım çünkü birincisi kızımın namusuna dil uzattı, ikincisi beni tehdit etti. Bunların tamamı yargının çatısı altında, avukatları­n, sivil toplum örgütlerin­in, kamuoyunun gözü önünde yapıldı. Her şey aleni yapıldı. Dolayısıyl­a kendisi hakkında suç duyurusund­a bulunup, en ağır cezayı alması için çalışacağı­m.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye